Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidor i Skåne, Dalarna och Jämtland

Våra skidäventyr i Skåne styrs helt och hållet av vädrets (ibland opålitliga) makter så för att säkerställa att vi verkligen får glida ut i nypistade backar tar vi oss upp till svenska fjällen.

Skidläger i Idre och Åre v 8 varje år

Varje sportlov (v 8) ordnar vi 2 skidläger med skidskola, ett till Idre för familjer och ett till Åre för ungdomar på högstadiet och gymnasiet (utan föräldrar).

Kolla aktuella länkar för Idre och Åre ute till vänster.

Vi utbildar dig till skidlärare

För dig som gillar att åka skidor och vill bli skidinstruktör hos oss.
Utbildningen är i flera steg.

  1. Först går du introduktionskurs hos oss
  2. Sen är du praktikant på ett av våra skidläger
  3. Därefter finns möjligheten att gå skidledareutbildning steg 1, 2 och sedan 3 innan du tar fullvärdig skidlärarexamen.

Vi i Lund håller introduktionskursen (intro) och den brukar ske på Årelägret eller en helg i t ex Hestra. Är du nyfiken på hur det är att vara skidinstruktör och vad detta innebär hör av dig till kansliet.

Våra närmsta slalombackar

Eftersom Lund saknar en stor sak, slalombackar, får man åka en bit för att komma till en backe. Här nedan är några av våra närmsta backar:

Vångabacken i Kristianstad som fixar konstsnö så fort det är - 5 grader under 3-5 dagar i sträck. Skidskola erbjuds.
Orebacken utanför Sjöbo som drivs av Friluftsfrämjandet Sjöbo. Backen kräver natursnö och ett par dagar med minusgrader. De skriver på sin hemsida om backen är öppen.
Vallåsen på Hallandsåsen har större backar och en stor kapacitet att göra snö. Bra skidskola och snabba liftar. Varning för köer vecka 7 när Köpenhamn har sportlov.
Isaberg nära Hestra i Småland är ännu lite större och där rekommenderar vi att du övernattar för att kunna åka skidor hela dagen och ha kul på kvällen.