Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare 10-13 år

Frilufsare är vår verksamhet för ungdomar mellan 10 och 13 år. Här ger vi oss på spännande äventyr i skog och mark, paddlar kanot, gör upp eld och laga massor av god (!) mat, hugger och täljer och umgås med kompisarna såklart. Vi erbjuder även fjällvandringar de sista 2 åren som lufsare. Våra vildmarksäventyr är till för alla bara du gillar att vara ute. Ju äldre desto större äventyr. Viktigast är att ha kul tillsammans!

Frilufsare (eller lufsare som vi själva säger) är man i 4 år, man börjar på hösten det år man fyller 10 och slutar efter sommaren det året man fyller 14 - sen blir man TVM:are när höstterminen drar igång.

I Frilufsarna tar man ännu mer ansvar, vi drar ut på lite längre och svårare turer i skog och mark.

Här kan du uppleva annorlunda äventyr, paddla kanot i gryningen, göra nattvandringar och ha roligt tillsammans med kompisar runt lägerelden. Du får även lära dig mer matlagning på stormkök och över öppen eld, att hitta i naturen, hugga och tälja, klara dig ute året runt och göra spännande övernattningar.

Vi har roligt tillsammans i naturen. Det roliga föder intresse och intresse föder kunskap. I Frilufsarna tävlar vi inte. Här är alla vinnare och ingen blir utanför. Här hjälps vi alla åt och äventyret kan börja!

Nyfiken på vår årliga 1-veckas fjällvandring i Jämtlandtriangeln för 3:e års lufsare?

Eller vill veta vad vår 2-veckors fjällvandring för 4:e års lufsare innebär?

Anmäl dig till frilufsargrupperna här

Kontakta lufsare.lund@friluftsframjandet.se om ni har frågor, eller vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Friluftsarna.
Ledarna ansvarar för att aktivera gruppen genom b la sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Utrustningsbehov

Kläder efter väder och det som behövs för en härlig och säker upplevelse i naturen. Alltid bra att packa nåt att äta och dricka.

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.