Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsknopp 1 till 2 år

Skogsknopp är vår verksamhet för barn från fyllda 1 år (och att barnet kan gå stadigt) upp till 2 år. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Knoppbarn är man i ca 2 år, man börjar oftast när förälder börjar jobba igen, någon gång vid 1-1,5 års ålder då barnet kan gå stadigt ( och slutar innan sommaren det året man fyller 3 - sen blir man knyttebarn på hösten.
Ett krav för att vara med i knopp är att barnet kan gå stadigt - innan det är man välkommen till Frö.

Här får barnen efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Träffarna sker på en mysig plats i skogen. Vi ses en till två timmar åt gången och varvar upptäcktsfärd med fika och lek. Grupperna leds av ledare från Friluftsfrämjandet och barn deltar gemensamt med föräldrar eller en annan vuxen. Vi träffas ca 5-7 gånger per termin, antingen lördagar eller söndagar.

Anmäl under fliken "Anmälan och avgifter".

Kontakta knopp.lund@friluftsframjandet.se om ni har frågor, eller vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Skogsknopparna.

Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.