Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Fröerna i öppna skogsgläntan – utomhuskul för de allra minsta tillsammans med vuxen

Välkommen på upptäcktsfärd till djurens värld! Öppna skogsgläntan är vår verksamhet för de allra yngsta barnen från 3 månader till ca 18 månader som vill lära känna naturens under tillsammans med sina föräldralediga vuxna eller mor/far-föräldrar. Vi är oftast ute en förmiddag mitt i veckan. PS När barnet väl kan gå fortsätter de flesta upp i knopp-verksamheten vi erbjuder om helgerna.

Vi sjunger, leker och fikar tillsammans, ungefär som i öppna förskolan fast utomhus. Vi kommer ut i alla väder ca 2 h timmar under avslappnade former och upptäcker en ny värld i närområdet och får nya vänner, vilket ger föräldrarna nya nätverk och stöd i föräldrarollen. Barnen får upptäcka och uppleva naturen för första gången med alla sinnen och hela kroppen, med trygghet och vägledning från medupptäckande vuxna.

Vi försöker vara på nya fina naturplatser varje gång så att du som vuxen kan upptäcka områden inom och strax utanför Lunds kommun du kanske inte kände till. Vissa av träffarna är ej lämpliga för barnvagn, och det skrivs ut i kallelsen.

FRÖ TERMINSPROGRAM VÅREN 2020

Målen för Fröerna i öppna skogsgläntan är:

  • att barn och föräldrar har roligt tillsammans i naturen
  • att barn och föräldrar tillsammans utforskar naturen med hela kroppen och alla sinnen
  • att föräldrarna utvidgar sitt nätverk
  • att barnen och föräldrarna får vana att vara ute året runt
  • att barnen utefter sina förutsättningar kan träna motoriken och musklerna

För att delta behövs ingen särskild utrustning utöver lämpliga kläder (tänk på att alltid ta med regnkläder!), kanske ett sittunderlag och lite fika.

Anmäl under fliken "Anmälan och avgifter"

Kontakta fro.lund@friluftsframjandet.se om ni har frågor, eller vill veta mer.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.