Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga Familjen

Äventyrliga familjen är vår verksamhet för HELA familjen. Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en aktivitet där även föräldrarna förväntas ta en aktiv roll i verksamheten, och tillsammans med barnen och övriga familjer utforska allt spännande i naturen.

Vad är speciellt med Äventyrliga Familjen?

I Äventyrliga Familjen här i Lund får barnen i sällskap med sina föräldrar eller mor/far-föräldrar chansen att växa efter förmåga i samklang med naturen. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Chansen finns ju också att föräldrarna har någon specialitet som de vill dela med sig av till övriga deltagare!

Som deltagare får ni prova olika typer av friluftsliv; vandra, paddla, leka, tälta, göra eld och laga mat. I fokus står fysisk aktivitet, utforskande, lärande och skapande i naturen, överlevnad – allt i samklang med naturen och med förståelse för allemansrätten.

Vårt främsta mål är att ge er som familj fri tid att umgås och ha kul på fritiden. Vi välkomnar familjer med barn i alla åldrar, men vi vet att när barnen fyller TVM dvs det år de fyller 14 år brukar de vilja gå över och vara med i vår stora TVM-grupp istället för att vara med familjen...

Rosenvingarna

Vi har i dagsläget 1 grupp Äventyrliga Familjen som heter Rosenvingarna och leds av våra ledare Christian och Pontus. Den består av familjer med barn i åldrarna 2-10 år. I vissa familjer är 1 barn med ut, i andra är 3 barn med.

Nyfiken på att prova på eller har du frågor?

Kontakta då  christian.forkstam@friluftsframjandet.se

Starta ny grupp

Vi vet att det finns många som önskar vara med ut och vill du vara med och starta upp fler Äventyrliga Familjen grupper ser vi mer än gärna att du hör av dig till kansliet.

Vill du redan nu veta lite med vad det innebär att vara ledare läs här

Utrustningsbehov

Kläder efter väder och det som behövs för en härlig och säker upplevelse i naturen. Alltid bra att packa nåt att äta och dricka.

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.