Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövare 7-9 år

Strövare är en friluftsverksamhet för barn från sju år. Här ger vi oss ut på upptäcktsfärd. Lär oss om allemansrätt, handskas med eld och verktyg och att klara sig ute året om. Allt i gemenskap med övriga gruppen. Viktigast är att ha kul tillsammans!

Strövarbarn är man i 3 år, man börjar på hösten det år man fyller 7 och slutar innan sommaren det året man fyller 10  - sen blir man frilufsarbarn på hösten.

Strövare drar iväg på utflykter lite längre bort och till olika platser i skog och mark. Under egna upptäcktsfärder får barnen hjälp med att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta. Vi lär oss att ordna en lägerplats, tälja, göra upp eld, klara lättare matlagning över öppen eld och på stormkök, packa och sköta sin egen ryggsäck, lära sig grunderna i att använda karta och kompass samt bygga vindskydd. Vi provar också kanske att paddla kanot eller övernattna i Stockstugan, vindskydd eller tält. I Strövarna får barnen tillfredsställa sin samlariver och äventyrslust. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor. Följ med oss ut på upptäcktsfärd

VAD KOSTAR DET?
395 kr i terminsavgift* (hösten 2022) samt obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandet.
*Busskostnad för de strövargrupper som väljer att åka buss (hela eller delar av terminen) om max 600 kr per termin kan tillkomma. 

ANMÄL DITT BARN SÅ HÄR

  1. Läs först anmälningsinformationen.
  2. Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Strövare

FRÅGOR
Mejla strovare.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?
Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Strövarna. Ledarna ansvarar för att aktivera gruppen genom b la lärande och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här