Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle 5-6 år

Skogsmulle är en friluftsverksamhet för barn mellan 5-6 år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur. 2017 fyllde Skogsmulle 60 år!

Mullebarn är man i 2 år, man börjar på hösten det år man fyller 5 och slutar innan sommaren det året man fyller 7 - sen blir man strövare på hösten.

Träffarna sker regelbundet och vi är ute i skogen cirka 2 timmar per gång, för en ökad förståelse av att naturens små och stora under finns överallt.

Barns naturliga nyfikenhet

Verksamheten tillfredsställer barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje och utvecklar deras känsla av ansvar för allt som lever. Som karaktär är Skogsmulle barnens vän i skogen – han kommer på besök ibland för att berätta om naturen och sätta deras fantasi i rörelse. Spännande för barn i lek- och sagoåldern! I skogsmiljön kommer kunskap, gemenskap, och rörelse under leken naturligt till barnet. Ingen annan lekplats kan möta sig med äventyret och mystiken i naturen. Ingen annan lekplats kan ge barnet sådana möjligheter att utveckla sin finmotorik och sin grovmotorik. Genom Skogsmulle får barnen en känsla för naturen och allt som lever i den. I känslan ingår attityder, värderingar och identifieringar.

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse.

VAD KOSTAR DET?
395 kr i terminsavgift (hösten 2022) samt obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandet.

ANMÄL DITT BARN HÄR
Läs först anmälningsinformationen.
Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Skogsmulle

FRÅGOR
Mejla mulle.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?
Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Skogsmulle. 

Ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.