Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsknopp 1-1,5 till 2 år

Skogsknopp är vår verksamhet för barn från 1-1,5 år till två år. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Knoppbarn är man i ca 2 år, man börjar någon gång vid 1-1,5 års ålder (oftast när förälder börjar jobba igen) och slutar innan sommaren det året man fyller 3 - sen blir man knyttebarn på hösten.

Här får de efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Träffarna sker på en mysig plats i skogen. Vi ses en till två timmar åt gången och varvar upptäcktsfärd med fika och lek. Grupperna leds av ledare från Friluftsfrämjandet och barn deltar gemensamt med föräldrar eller en annan vuxen. Vi träffas regelbundet under terminerna, året runt.

Kontakta knopp.lund@friluftsframjandet.se om ni har frågor, eller vill veta mer.

Anmäl under fliken "Anmälan och avgifter".

VILL DU BLI LEDARE?

Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Skogsknopparna.

Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.