Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsknopp 1 till 2 år

Skogsknopp är vår verksamhet för barn från fyllda 1 år (och att barnet kan gå stadigt) upp till 2 år. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.

Knoppbarn är man i ca 2 år, man börjar oftast när förälder börjar jobba igen, någon gång vid 1-1,5 års ålder då barnet kan gå stadigt ( och slutar innan sommaren det året man fyller 3 - sen blir man knyttebarn på hösten.
Ett krav för att vara med i knopp är att barnet kan gå stadigt - innan det är man välkommen till Frö.

Vi vuxna har så mycket att lära av dessa små naturbarn! Om vi låter dem bestämma takten, om vi ser världen genom deras ögon, om vi stannar till vid varje spännade grej längs vägen precis som de gör  - ja å kan vi glatt studsa fram med de som har en massa spring i benen, eller drälla så sakteliga med de som undersöker sin omgivning.

Här får barnen efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Träffarna sker på en mysig plats i skogen. Vi ses en till två timmar åt gången och varvar upptäcktsfärd med fika och lek. Grupperna leds av ledare från Friluftsfrämjandet och barn deltar gemensamt med föräldrar eller en annan vuxen. Vi träffas ca 5-7 gånger per termin, antingen lördagar eller söndagar.

VAD KOSTAR DET?
285 kr i terminsavgift (2021) samt obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandet.

ANMÄL DITT BARN HÄR
Läs först anmälningsinformationen.
Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Skogsknopp

FRÅGOR
Mejla knopp.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?
Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Skogsknopparna.

Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.