Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fröerna i öppna skogsgläntan – utomhuskul för de allra minsta tillsammans med vuxen

Välkommen på upptäcktsfärd till djurens värld! Öppna skogsgläntan är vår verksamhet för de allra yngsta barnen från 3 månader till ca 18 månader som vill lära känna naturens under tillsammans med sina föräldralediga vuxna eller mor/far-föräldrar. Vi är oftast ute en förmiddag mitt i veckan. PS När barnet väl kan gå fortsätter de flesta upp i knopp-verksamheten vi erbjuder om helgerna.

Vi sjunger, leker och fikar tillsammans, ungefär som i öppna förskolan fast utomhus. Vi kommer ut i alla väder ca 2 h timmar under avslappnade former och upptäcker en ny värld i närområdet och får nya vänner, vilket ger föräldrarna nya nätverk och stöd i föräldrarollen. Perfekt för dig som är nyinflyttad till Lund med omnejd! Barnen får upptäcka och uppleva naturen för första gången med alla sinnen och hela kroppen, med trygghet och vägledning från medupptäckande vuxna.

Vi försöker vara på nya fina naturplatser varje gång så att du som vuxen kan upptäcka områden inom och strax utanför Lunds kommun du kanske inte kände till. Vissa av träffarna är ej lämpliga för barnvagn, och det skrivs ut i kallelsen.

HÖSTENS TERMINSPROGRAM KOMMER SNART

Vill du se hur vårens såg ut klicka här nedan

FRÖ TERMINSPROGRAM VÅREN 2020

Målen för Fröerna i öppna skogsgläntan är:

  • att barn och föräldrar har roligt tillsammans i naturen
  • att barn och föräldrar tillsammans utforskar naturen med hela kroppen och alla sinnen
  • att föräldrarna utvidgar sitt nätverk
  • att barnen och föräldrarna får vana att vara ute året runt
  • att barnen utefter sina förutsättningar kan träna motoriken och musklerna

För att delta behövs ingen särskild utrustning utöver lämpliga kläder (tänk på att alltid ta med regnkläder!), kanske ett sittunderlag och lite fika.

VAD KOSTAR DET?
Frö har ingen terminsavgift men för barnen gäller obligatoriskt medlemskap i Friluftsfrämjandet.

ANMÄL DITT BARN HÄR
Läs först anmälningsinformationen.
Anmäl sedan ditt barn via länken Anmälan till Frö

FRÅGOR
Mejla fro.lund@friluftsframjandet.se om du vill veta mer.

VILL DU BLI LEDARE?
Vi söker dig som vill vara med och leda en grupp i Fröerna.
Föräldrarna tar själva huvudansvar för sina barn, medan ledaren ansvarar för att aktivera gruppen genom sång och upplevelser. Vi erbjuder utbildning, tips och material. Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här

 

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.