Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskoskolan vintern 2018/2019 är i pricip fullbokad - finns endast enstaka platser kvar till fredag fortsättning avancerad

Barnskridskoskolan är en omtyckt vinteraktivitet där vi välkomnar barn från 5 år och uppåt. För barn som aldrig stått på skridskor till de som vill lära sig mer teknik. Med hjälp av lek och pedagogik lär vi barnen att ta sina första skär på isen, lär dem grunderna i skridskoåkning och finslipar deras teknik. Vi träffas torsdag eller fredag eftermiddag i Ishallen, fem gånger innan jul och 5 gånger efter nyår.

FÖR VEM OCH VAD LÄR MAN SIG

För barn födda 2013 eller tidigare.

Minimiålder är fyllda 5 år senast den 31/12 2018.

Alla barn behöver en vuxen tillhands före och under träningspassen för att hjälpa till med att snöra skridskor, ge dricka m.m. Detta gör inte ledarna.

I vår omtyckta barnskridskoskola lär sig barnen, beroende på färdighet, under leksamma och pedagogiska former antingen skridskoåkningens grunder (åka framåt/bakåt, svänga, vända och bromsa) eller ges möjlighet att utveckla sin teknik.

Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelse ger ledarna barnen träning och kunskap i skridskoteknik. Barnen övar som rena nybörjare först upp sin grovmotorik och koncentration samt lär sig hålla balansen. När de lärt sig tekniken och tränat upp styrkan i vrister och ben kan de fortsätta lära sig mer. 

Grupperna leds av utbildade ledare och andra ideella inom föreningen.

TID OCH PLATS

Träningen sker på Lilla rinken i Lunds ishall (bredvid Sparbanken Skåne Arena).  Vi erbjuder antingen* torsdagar eller fredagar.
*barnet kan bara träna 1 gång per vecka

NYBÖRJARE både torsdag och fredag kl. 16:00-17:00 (samling kl. 15:55)

FORTSÄTTNING torsdag kl. 17:00-18:00 (samling kl. 16:55)

FORTSÄTTNING AVANCERAD fredag kl. 17:00-18:00 (samling kl. 16:55)

Start vecka 46, 2018 och avslut vecka 6, 2019 (totalt 10 gånger):
Torsdagar: 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12, 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2
Fredagar: 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 8/2

Nybörjare = barnet har aldrig stått på skridskor eller kan åka litegrann

Fortsättning =
barnet kan åka, stanna med hockeystopp och åker självständigt utan någon hjälp

Fortsättning avancerad =
åkningen har mer av hockeyteknik och riktar sig till de som vill åka snabbare och mer utmanande

AVGIFT

550 kr för hela säsongen (10 gånger) som betalas via faktura som mejlas från Lunds kansli i oktober. Fram till startdag går det bra att avanmäla utan kostnad.
Alla barn behöver också vara medlemmar i Friluftsfrämjandet innan de går på isen första gången. Medlemskap löses här.

UTRUSTNING SOM BEHÖVS FÖR ATT DELTA

Nyslipande skridskor, hockeyhjälm eller skidhjälm, rena ytterkläder (gärna vadderade skidbyxor eller dubbla lager långkalsonger/fleecebyxor), gärna macka/pannkakor/banan och dricka.

TIPS & HJÄLP INFÖR SKRIDSKOSÄSONGEN

Här kommer lite tips och bra-att-veta inför skridskosäsongen i ishallen. Allt för allas trevnad och säkerhet.

Godkänd hjälm. Hockeyhjälm och skidhjälm går bra men inte cykelhjälm. Undvik mössa under hjälmen då den gör att hjälmen sitter fel. Märk tydligt hjälmen med barnets förnamn på fronten. Maskeringstejp funkar fint. Prova att hjälmen sitter som den ska hemma innan första gången.

Slipade skridskor. Intersport Nova erbjuder föreningsrabatt så det kostar våra medlemmar 70 kr paret att slipa skridskor hos dem mot uppvisande av medlemskort. Ni kan komma att få hämta skridskorna dagen efter inlämnandet.

Snöra skridskorna ordentligt. Det hjälper att förvara dem varmt och knutna innan de blir kalla i bilen och ishallen. Det blir lättare att snära och de är bekväma redan från början.                                     

Rent ombyte av ytterplagg till barnen. För att undvika olyckor ska barnen ha rena ytterkläder och vantar på isen. De kommer inte att få åka med smutsiga kläder. Grus och jord fäster i isen och Ishallens personal spolar inte isen mellan våra pass.

Mat och dricka. Ta gärna med något att äta och dricka, både kall och varm dryck är bra. Det gör gott innan eller efter man varit på isen.

VILL DU BLI LEDARE?

Vill du eller någon du känner ställa upp som ledare för säsongens skridskoskola? Kontakta då skridskoledarna via mejladressen nedan eller kryssa i rutan i anmälningsformuläret så tar vi kontakt.

Inga förkunskaper mer än att du kan åka skridskor och har tålamod krävs och vi erbjuder utbildning.
Vi garanterar även plats för ditt/dina barn om du eller din vän blir ledare, och den som är ledare får ta del av olika ledarförmåner som tack för hjälpen.
Som ledare är det obligatoriskt att vara medlem i Friluftsfrämjandet.

ANMÄLAN GÖRS HÄR

OBS! 20181109 Grupperna är fullbokade förutom att det finns enstaka platser kvar till fredag fortsättning avancerad

  1.  Läs först anmälningsinformation här 
  2. Fyll sen i anmälningsformuläret här

FRÅGOR/KONTAKT

Besvaras gärna av skridskoledarna via mejl

skridsko.lund@friluftsframjandet.se