Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Hitta Vilse med Civilförsvarsförbundet - dagskurs i Skrylle

Uppdaterad 2023-01-06

KURSDATUM ÄNNU INTE SPIKAT

OBS! Denna kurs är enbart öppen för aktiva ledare i Lunds lokavdelning, pedagoger från Lunds IUS förskolor + förskolor i Lunds kommun som har avtal ang. Mulle-i-förskolan

Kostnad: gratis för aktiva ledare, 500 kr per pedagog
För vem: I första hand ledare i dessa barngrupper (Knytte, Mulle, Strövare, Lufsare, Äventyrliga Familjen) samt ledare för Studenter och TVM). Kursen är inriktad på ledare i barngrupper men du som leder tonåringar kommer också ha stor glädje av den.
 Värt att notera: Vid behov om många ledare från en och samma barngrupp anmäls kommer kansliet välja ut 1 ledare/grupp så att så många grupper som möjligt ges tillfälle att få en utbildad ledare.
Beskrivning: Hitta Vilse är en av våra mest uppskattade utbildningar! Här får du lära dig hur du för vidare Civilförsvarsförbundet barnsäkerhetskoncept till barnen i din grupp. Kursen lär dig lära ut till barnen vad man ska göra om man går vilse och vad du som ledare ska göra om barn/deltagare går vilse. Med rätt kunskap är det enkelt att minska olycksrisker och hantera krissituationer.
Du får på ett roligt, spännande och pedagogiskt sätt lära dig om säkerhet och krishantering. Om ett barn plötsligt upptäcker att det är vilse utan vuxna i närheten, uppstår ofta en skrämmande situation. Rädslor och känslan av att vara övergiven och hjälplös gör att barn ofta beter sig irrationellt ur ett vuxenperspektiv.
Kursen ger dig viktiga kunskaper om barns sårbarhet och vad du själv kan göra för att minska den. Du lär dig också hur de fysiska och psykiska grundbehoven påverkar barns och vuxnas reaktioner både i en krissituation och i vardagen, och vad som gör barn mer utsatta.
Efter avslutad utbildning får du handledningsmateriel samt diplom så du kan omsätta dina kunskaper med dina medledare och barnen i praktiken dvs. du lär barnen hur de ska göra för att klara en vilsesituation och öka möjligheten att snabbt bli hittad.
Ta med: Sittdyna , kåsa,fika/frukt.
Max antal platser
: 25 per kväll (det går bra att stå i kö för reservplats)
Plats: Skrylle
När: Datum kommer
Kursledare: Åsa Hagelberg från Civilförsvarsförbundet
Frågor: info@civil.se
Anmälan: Senast X via mejl till kansliet