Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

2013 - Björnarna

På denna sidan finns programmet för Skogsknyttesgruppen Björnarna. I Björnarna är alla barnen födda 2013.

Våren är på gång! Vi som har planerat och leder gruppen heter Erika, Malin, Maria och Johan. Vår grundplanering hittar ni nedan. Denna terminen fortsätter vi som knytte fortsätter att gå lite mer i skogen och barnen ska få lära sig bära sin egen ryggsäck med sin fika. Tänk på att barnens ryggsäckar behöver ha en bröstrem för att hålla ihop remmarna annars kommer barnen ha svårt att bära ryggsäcken. Bröstremen kan fixas med tvättklämmor och presentsnöre el liknande om det inte finns på ryggsäcken ni har. Ryggsäcken ska förutom fikan innehålla ett sittunderlägg, vi kommer inte längre ha vår presenning med oss eftersom vi ska gå lite mer. Om det blir regn så byter vi tema till vattentema och om vi har tur att få snö så blir det snötema så klart.

Bra att tänka på vid varje träff är att ta med något att sitta på som tål fukt, regnkläder om det finns risk för regn, mellanmål och dricka till barnet och dig själv som förälder samt plastpåse med extra stumpor. Om det regnar så kan ett ombyte i väskan vara bra att ha så inte barnen blir kalla om de skulle bli våta. Vi ser gärna att alla barn även har med sig en sakletarlåda till varje träff. Det går lätt att bygga en med en glasslåda och lite snöre. Då kan barnen ha den med sig och dra den efter sig och sen fylla den med saker de hittar i naturen.

Medlemskap i Friluftsfrämjandet löser man som förälder via hemsidan. Varje lokalförening har även terminsavgifter för de olika verksamheterna, för knyttarna är det för tillfället 160:- per termin där 120:- går till lokalorganisationen och 40:- till gruppen. Denna avgift måste betalas senast vid den första träffen. Olycksfallsförsäkring gäller endast om barnet är medlem centralt i Friluftsfrämjandet.

Om det blir inställt på grund av storm eller andra extrema väderförhållanden skickar någon av ledarna ut sms senast 2 timmar före utsatt tid.

Tid och plats för våren 2018:

Tidpunkt Plats Aktivitet
Lördag 10/3 10-12 Järavallen Gläntan Vad har hänt sen sist? Repetition och lekar
Lördag 24/3 10-12 Järavallen Gläntan

Vi upptäcker skogen

Lördag 7/4 10-12 Alnarpsparken Tema vår
Obs! Söndag 22/4 10-12 Barsebäckstrand

Skräpsamlardag med lokalföreningen

Lördag 5/5 10-12 Gillhög

Tema vind

Lördag 19/5 10-12

Otto Pers gård, Bjärred Tema lamm
Lördag 2/6 10-12

Stävie dammar

Avslutning - Vi håvar och fiskar och avslutar med skattjakt och grillning. Ta gärna med fika som går att grilla.

Eftersom vi nu börjar gå sträckor i skogen så tänk på att vara i tid och meddela om ni inte kan komma så vi inte står och väntar i onödan.

Malin Strömberg

strombergmalin@hotmail.com

0768-482327

Maria Brandin

maria.brandinbengtsson@gmail.com

0739-270281

Johan Rocklind

johan@rocklind.se

070-2005281

Erika Lislén

lislen.erika@gmail.com

0705-464921

Christin Karremo

christin_00@hotmail.com

0739-084974