Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Hålehallstugan; GPS: N 56° 21.685′, E 12° 50.278′

Hålehallstugan ligger vackert i bokskogen på Hallandsåsens sydsluttning norr om Förslöv. Det är ett trevligt utflyktsmål för familjen alla tider på året. Det finns fina promenader av olika längd att vandra på. Snörika vintrar går det även bra att åka skidor.

Stugan tillhör Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad. Den är möjlig att hyra för allmänheten. Känner du för att hjälpa till att ta hand om området så är du alltid välkommen att engagera din ideella arbetskraft i vår verksamhet!

Du kan hyra stugan för något specíellt tillfälle som ex bröllpsmiddag, födelsekalas etc. Läs vidare under fliken "Priser och regler för uthyrning".

Till Hålehall kan ni köra från två håll. Dels från vägen österut från Förslöv mot Margretetorp dels från vägen norrut mot Båstad.

Vägen upp till området är vacker och slingrig. Innan ni svänger in på den sista grusvägsbiten till stugan har ni en fantastisk utsikt över delar av Bjärelandskapet, Skälderviken och Kullaberg. Vid klart väder kan du även se över Kullahalvön mot Öresund och Danmark. Parkeringen ligger en kort promenad från stugan. Det finns även några få parkeringsplatser framme vid stugan.

Fyra olika vandringsstigar utgår från stugan. De är markerade med olika färger; rött – 1,5 km, blått - 3,5 km, gult – 5 km och grönt – 11 km. Den blå slingan är barnvagnsvänlig då den till största delen går på landsvägar i området. Övriga tre är förhållandevis lätta att vandra och sträcker sig genom skogarna och de småraviner som finns i omgivningarna.

Hålehallstugan ligger i anslutning till Skåneleden. Du kan ladda hem en karta från deras hemsida;

https://www.skaneleden.se/etapp/19-vejbystrand-halehall

 

Webb stugan 2.jpg
Webb stugan 3.jpg
Webb stugan 1.jpg