Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Hålehallstugan; GPS: N 56° 21.685′, E 12° 50.278′

Hålehallstugan ligger vackert i bokskogen på Hallandsåsens sydsluttning norr om Förslöv. Det är ett trevligt utflyktsmål för familjen alla tider på året. Det finns fina promenader av olika längd att vandra på. Snörika vintrar går det även bra att åka skidor.

Stugan är en klubbstuga som tillhör Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad. Den är för tillfället inte öppen för allmänheten då vi inte har lyckats engagera ideell arbetskraft som är villig att hjälpa oss.

Men du kan hyra stugan för något specíellt tillfälle som ex bröllpsmiddag, födelsekalas etc. Läs vidare under fliken "Priser och regler för uthyrning".

Till Hålehall kan ni köra från två håll. Dels från vägen österut från Förslöv mot Margretetorp dels från vägen norrut mot Båstad.

Vägen upp till området är vacker och slingrig. Innan ni svänger in på den sista grusvägsbiten till stugan har ni en fantastisk utsikt över delar av Bjärelandskapet, Skälderviken och Kullaberg. Vid klart väder kan du även se över Kullahalvön mot Öresund och Danmark. Parkeringen ligger en kort promenad från stugan. Det finns även några få parkeringsplatser framme vid stugan.

Det utgår tre vandringsstigar från stugan. De är markerade med olika färger; rött – 1,5 km, gult – 5 km och grönt – 11 km. Alla är förhållandevis lätta att vandra och sträcker sig genom skogarna och de småraviner som finns i omgivningarna.

Stugan ligger i anslutning till Skåneleden. Du kan ladda hem en karta från deras hemsida;

http://www.skaneleden.se/leden/sl-1-kust-kustleden/19-vejbystrand-halehall/

 

Webb stugan 2.jpg
Webb stugan 3.jpg
Webb stugan 1.jpg