Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nyinvigning hos Lokalavdelning HK Vandraren

2017-06-20

HK Vandraren är en liten lokalavdelning i Halland med verksamhet för alla med funktionshinder. De har renoverat ett gammalt torp i Biskopstorps naturreservat som heter Kronotorpet/Kroksjöholm.

Lokalavdelningen har fått stora välbehövliga bidrag från Arvsfonden, Naturvårdsverket, Halmstad Kommun och Länsstyrelsen i Halland. Torpet kommer att vara klart den 31 december 2017. Torpet blir HK Vandrarens lokal och kommer att användas i verksamheten. Medlemmarna hade en förhandvisning utav ytterskalet den 25 maj men fick inte visa huset inomhus, då det i nuläget saknas utrymningsväg och utgör en byggarbetsplats. Chefen för naturenheten på Länsstyrelsen i Halland var där och berättade om vikten av många besökare på Biskopstorps Naturreservat och att HK Vandraren har ansvarets för vissa delar utav skötseln. Lokalavdelningen berättade också om sin verksamhet för alla med ett funktionshinder. Men hälsar givetvis alla välkomna till sin lokalavdelning, enda kravet är att man vill idka friluftsliv.

Vill du hyra torpet från och med den 1 januari 2018 kontakta   Jan-Åke Bengtsson, HK Vandraren på telefonnummer 0765-393030. Föreningar och andra verksamheter kan hyra huset för möten och övernattningar. Där finns kök, handikapptoalett, dusch, sovrum och mötesrum. Nedre våning är tillgänglighetsanpassad.