Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt i FRALLA

Vad är på gång i projektet?

Drömmar under bar himmel? #sovaute

Vi erbjuder familjer med barn 0–12 år att delta i en övernattning ihop med oss som en del i kampanjen #sovaute. En mysig äventyrsvandring och en stunds gemensam allergivänlig matlagning ingår. Kanske vill du sova i tält, vindskydd eller rentav under bar himmel? Hör av dig till vår kontaktperson Åsa Jonsson genom att ringa eller mejla, se nedan, och häng på!


Här är de som fått en FRALLA-check

Många lokalavdelningar har hört av sig med tankar om att anordna allergivänliga friluftsaktiviteter. Här är en lista över de som beviljats FRALLA-checken hittills. Fotot ovan är från utdelningen av FRALLA-checken till Järfälla lokalavdelning.


Med FRALLAs packpåse får du tre-i-ett

Inom ramen för FRALLA - allergisäkra friluftsaktiviteter har vi tagit fram en packpåse. Som en liten present  i vinter fanns det i februari chans att få en gratis påse. Nu är 400 påsar utdelade och lagret är slut.


FRALLA - Friluftsliv för alla i  film på TV 4

I januari har det i TV 4:s program rullat en film om FRALLA - Friluftsliv för alla. Filmen visades i Postkodmiljonären och presenterades som ett tack till som köper lotter hos Postkodlotteriet. Postkodlotteriet är ju också finansiär till FRALLA - Friluftsliv för alla - och filmen visar hur organisationer kan jobba - när lottköpare är med och stödjer genom att vara med i Postkodlotteriet.


Häng med ut i Eksjö! Prova friluftsliv med allergivänligt fika nära dig

Välkommen till Eksjö. Onsdagen den 17 oktober kommer vi att erbjuda en aktivitet där vi testar på friluftslivet och lagar allergivänlig fika. Vi provar att tälja och upptäcker vad naturen har att erbjuda. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi. Mer information om aktiviteten kommer inom kort.


Häng med ut i Mjölby! Prova friluftsliv med allergivänligt fika nära dig

Välkommen till Mjölby. Onsdagen den 3 oktober kommer vi att erbjuda en aktivitet där vi testar på friluftslivet och lagar allergivänlig fika. Vi provar att tälja och upptäcker vad naturen har att erbjuda. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi. Mer information om aktiviteten kommer inom kort.


Häng med ut i Linköping! Prova plogging med hinderbana

Miljömedvetna barn och unga! Välkomna till Vidingsjö friluftsområde, Linköping, fredagen den 28 september. Detta blir en fredagseftermiddag med härligt skogshäng. Vi plockar skräp samtidigt som vi utmanar oss i en spännande hinderbana. Vi lagar också något enklare tilltugg tillsammans. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi.


Häng med ut i Nässjö! Prova friluftsliv med allergivänligt fika nära dig

Välkommen till Nässjö. Torsdagen den 20 september tillbringar vi en eftermiddag i natursköna Lövhult med härligt skogshäng och en kortare promenad. Vi kommer att testa på friluftslivet och vi lagar också ett allergivänligt enklare tilltugg. Vi provar att tälja och upptäcker vad naturen har att erbjuda. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi.


Valdemarsvik - cykeltur i skymningen

Upptäck naturen på cykel och välkommen till Valdemarsvik. Fredag den 14 september cyklar vi i skymningen längs med den gamla banvallen. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi.


Familjevandring Nyckelåsleden

Nyckelåsleden slingrar sig fram utmed Nässjöns västra sida, i det lummiga naturreservatet Nyckelås i Mullsjö kommun. Söndagen den 9 september går vi en rundtur över stock och sten (5,8 km) på stigen genom skogen. På halva sträckan finns ett vindskydd invid en liten sandstrand. Här tar vi paus och fikar/grillar och umgås. Familjevandringen är en aktivitet för barn- och unga med astma och allergi – som vill prova på vandring en förmiddag – tillsammans med sina familjer.

Visa ytterligare 10 sidor