Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-12-02)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Information från styrelsen juni 2020

2020-06-20

Här kommer information om vad som händer och är på gång i vår lokalavdelning.

Styrelsen

Då årsmötet blev uppskjutet pga Coronaepidemin arbetar styrelsen med samma deltagare som innan men att Ronja Rönnqvist är med som adjungeras styrelsemedlem. Hon var föreslagen av valberedningen att ersätta Kenneth Gustavsson som efter 12 år i styrelsen har bett om att få kliva åt sidan.

Årsmöte och 50-årsfest

17 mars i år var det 50 år sedan som Friluftsfrämjandet i Västervik startade. Det blev styrelsen uppmärksammad på då en ledare frågade om hur länge Friluftsfrämjandet i Västervik har funnits. Detta måste firas! Därför har Styrelsen beslutat att vi ska hålla årsmötet söndag 30 augusti och därefter fira vårt jubileum. Spara datumet, mera information kommer.

För att hinna med att planera detta och att kajaksektionen även planerar en stor ledarträff för kajak i september bestämdes att året ledarträff på Rågö ställs in. Vi hoppas att kunna återuppta denna tradition nästa sommar igen.

Sektionerna

Barnsektionen har haft en full termin trots pandemin. Det har varit mindre grupper eller att gruppen har delats i mindre grupper för att inte vara för många. Det har varit många barn i alla grupper och deltagarnivån har varit hög. De grupper som varit aktiva i vår är Knopp, Knytte, Mulle och Stövarna/Frilufsarna. 

I sommar provas att arrangera Sommarmulle som startar 22 juni. Väldigt roligt att ha barnverksamhet även i sommar.

Kajaksektionen blev tvungen att ställa in den traditionella uppstarten i simhallen men nu är säsongen igång. Några paddlingar har genomförts, bland annat övernattningspaddling på nationaldagen. Kommande helg även en tredagarspaddling i Misterhults skärgård. 

Utöver den vanliga verksamheten planerar kajakledarna för ett läger för kajakledare från hela Sverige. Detta ska hållas på Rågö i början av september. Roligt att vi får arrangera detta och visa upp vår fantastiska skärgård.

I Vandringssektionen har torsdagsgruppen blivit tvungen att ställa in sina vandringar då många har varit i riskgruppen och att man ofta vandrade i stora grupper. Helgvandringsgruppen har vandrat varannan söndag i mindre grupper samt stadsnära för att inte behöva samåka till vandringsturen.

MTB-sektionen har haft några cyklingar den senaste tiden. Det roliga är att de har varit fullbokade. Tyvärr tillhör en av de två ledarna riskgrupp och har inte haft möjlighet att vara med. Det är kul att denna satsning har varit lyckad och vi ser behovet att kunna utbilda en eller två ledare till inom cykling. Är du intresserad kontakta Johannes Löf, johannes.lof@friluftsframjandet.se.

Covid 19-läget

Avslutningsvis vill vi uppmana alla att ta del av det senaste inom coronaepidemin. Ny information från Friluftsfrämjandet Riks kom 10 juni. Friluftsfrämjandet har kontakt med folkhälsomyndigheten innan de går ut med information. I länken nedan kan man bland annat läsa att det nu är ok att personer över 70 år kan vara med om man är fullt friskt och om det sker i mindre grupper. I övrigt gäller som tidigare att om man har symptom på någon sjukdom ska man stanna hemma, att hålla avstånd, undvika samåkning med mera.

Följ länken för mer information, Covid-19 påverkar Friluftsfrämjandets verksamhet

Styrelsen önskar alla ledare och medlemmar en härlig sommar!