Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våra kajakturer

Planerade turer 2018. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från 29 maj till slutet av augusti kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.00. Startplats blir Olshammars småbåtshamn eller Medevi Brygga. Möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen. För att ha koll på samlingsplats gå med i Facebookgruppen Kajaknätverk norra Vättern.

Vinderpaddlingar februari och mars

Årets  ledarledda vinterpaddlingar sker i februari och mars. När är lite beroende på isläget så ha koll på aktvitietskalendern.. Vi rör oss i skärgården och söker iskanten. Troligtvis har vi skärgården för oss själva. Turen är krävande, erfarenhet och torrdräkt ett måste.

Storsjön, kallvattenpaddling 21 april

En njutatur då vi paddlar runt i för oss en ny sjö Storsjön. Följer stränderna och gör strandhugg. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet, egen kajak och bra klädsel.

Askersund Outdoor 25-27 maj

Vi finns med under festivalen och bjuder på turer både prövapå i Alsen och lite längre i Skärgården. mer info kommer.

Demo i samband med Askersund Outdoor

Vätternkajak kommer på besök med olika kajakmodeller och SUP:ar, möjlighet att pröva innan köp och bara prata kajak.

Nybörjarkurser - Paddelpasset Gul

30/5, 7/6 och 20/6 kommer vi att ordna nybörjarkurser i kajak. Du får lära dig grunderna för att få en behaglig kajakupplevelse.

Röcknenöarna juni

En riktig favorittur för den som vill både paddla och utforska öarna. Så här års kan det vara kul med både kikare och flora. En tur där även övernattning kan bli aktuellt.

Våta övningar 26 juni

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Paddelpasset på programmet 18-19 augusti

Den här turen viker vi till olika övningar som leder mot att kunna examinera sig på paddelpassets gula och gröna nivåer.

Bad och bus augusti

Det här är en kurs i kamraträddning då vi ger oss ut på lite mer exponerade platser och över i lite vågor. Du bör ha genomfört Våta övningar eller ha motsvarande kunskaper för att ha glädje av den här kursen. Eftersom vi vill ha vågor gör du en intresseanmälan och vi kontkatar dig när vädret är det rätta. Blir en vardagskväll.

Paddellhelg i Tjust skärgård 24-26 augusti

Tillsammans med Karlsborgs LA kommer vi att tillbringa en helg i Tjust skärgård. Genom att vi är flera ledare kan vi dela upp oss och genomföra valfria turer del av helgen. En av årets höjdpunkter.

Utnäset 8 september

En av våra favoritplatser med smala passager och öppen horisont. Vattnet är troligen fortfarande badbart.