Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

TVM

För dig som är 13 år och äldre

TVM står för Tre VildmarksMål – skogen, fjället och vattnet – och är Friluftsfrämjandets grupp för ungdomar och unga vuxna.

I TVM övertar gruppen mer och mer ansvaret för aktiviteterna själva även om ledarna finns med ända till dess att gruppen är 18 år eller äldre. Mycket fokus läggs på att kunna bygga ett läger, laga mat och ha det bra runt en lägereld. Men vi fortsätter också att prova olika sätt att vara ute i naturen, ofta i samarbete med våra andra sektioner – tex skidåkning, cykling eller paddling. Hantverk och artkunskap ingår också. Övernattningar är populära inslag, liksom lite längre utflykter i skogen, på fjället eller på vattnet.

Under TVM-tiden kan man också välja att gå olika utbildningar och prova på att vara ledare för någon annan aktivitet. TVM:are på riktigt blir man först efter att man genomgått en högtidlig invigning. Därefter är man välkommen på TVM-aktiviteter i hela Sverige och gruppen kan delta i de olika ting (läger) som anordnas runt om i Sverige. ”En gång TVM:are, alltid TVM:are” och det finns ingen övre åldersgräns utan man är för alltid välkommen på olika aktiviteter.

Örebro Lokalavdelning har under många år saknat TVM:are men sedan 2020 finns det åter en grupp aktiva TVM:are i Örebro.