Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bergslagsleden

Bergslagsleden går som en pulsåder genom Örebroregionen. Med sina 28 mil är den en av Sveriges längsta vandringsleder. Leden startar i Kloten vid gränsen till Dalarna och slutar vid Stenkällegården långt ner i västgötadelen av Tiveden. Örebro Lokalavdelning har ansvaret för två etapper av Bergslagsleden, etapp 6 och 7.

Som förening har vi, Örebro Lokalavdelning, ansvaret för etapp 6 Hammarby - Digerberget och etapp 7 Digerberget - Mogetorp. Vår uppgift är att se till att underhålla sträckorna och hålla dem fräscha och fina. Vi behöver all hjälp vi kan få med detta! Gå gärna en bit på etapperna eller besök vindskydden, se om det behöver plockas lite skräp. Båda lederna är väldigt fina och det är ett resultat av hårt arbete och duktiga vandrare. Vill man ha ett dopp på vägen finns det möjlighet vid Pershyttan och Ramsjön, ett stenkast från leden på etapp 7.

Ett par gånger per år brukar vi samlas och se över lederna tillsammans under gemytliga former! Vill du följa med? Håll utkik här för aktuella datum!

Eller maila orebro@friluftsframjnadet.se

Bergslagsleden Hike 2020

Boka datumen 29/8 till 30/8 2020 Friluftsfrämjandet Örebro anordnar – med stöd av Region Örebro län –  ett vandringsevent för alla. Bergslagsleden Hike ett tvådagars vandringsäventyr som passar lika bra för ensamvandraren som för kompisgänget eller familjen som vill spendera tid utomhus med likasinnade. Kanske vill du testa utrustningen inför kommande fjällvandring, eller sova i tält och laga mat utomhus för första gången.  Nybörjare eller erfaren – Bergslagsleden Hike är för alla. Anmälan