Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Genomförda äventyr höstterminen 2016

Höstterminen 2016 för äventyrliga familjen bjöd på allt möjligt!

Söndagen den 14 Augusti 2016 – Terminsuppstart och besök vid 4H gård och Stjärnorpsravinen

Simsalabim alla äventyrare i ring – å så samlades fem familjer vid 4H gården ute vid Ljungsbro. Alla fick berätta vad det haft för äventyr under sommaren. Vi fick på plats lära oss mer om djuren på gården och åka häst och vagn. Efter fikapaus åkte vi vidare upp mot Stjärnorpsravinen där vi utforskade naturen och åt lunch. Vi passade bland annat på att göra ett halsband till Mulle, testa en interaktiv mullesaga och naturpyssla. En och annan geocach fann vi också.

 

Söndagen den 11 September 2016 – Deltagande på skogensdag i Valla

Vi träffades i valla för att delta på skogensdag. Nu fick vi tillfälle att överlämna halsbandet vi gjort till Mulle. Vi fick lära oss mer om de djur Mulle brukar träffa. Vi fick även experttips kring eldteknik - primitiva som morderna metoder och hur man använder kniv. Vi bakade vetebröd på murika och gick en slinga där andra organisationer berättade om sina verksamheter. Sen avslutade vi med att grilla korv.

 

 

Söndagen den 9 Oktober 2016 - Vandring i Tinnerö med orientering

I ihärdigt regn träffades vi vid Tinnerönaturreservat för att uppleva en dag tillsammans i naturen. Vi började med att förstå oss på den omgivning vi befann oss i. Vi fick lära oss mer om Tinnerö från Istid - Nutid och ställde upp oss efter en tidslinje. Därefter vandrade vi till Tinnerö kärr. Där fikade vi under skydd av ekar eller i det belägna vindskyddet. Sen delade vi upp oss i gruppen för orientering utifrån ålder – alla kontroller hittades. Efter lunch på stormkök var det dags att baka äppelpaj, även den på stormkök.

 

Lördagen den 12 November 2016 – Avslutande stjärnkväll

Simsalabim alla äventyrare i ring. Terminens sista träff innan gruppen läggs vilande en tid framöver (då många familjer har mycket annat att stå i). Alla fick var sin lyckta med ljus för att i stillhet följa en mörk skogsväg där en värmande brasa slutligen väntade oss. De lite mindre fick lära sig mer om vad djuren tar vägen på vintern medan de lite äldre fick testa på sina nerver i det djupa skogsmörkret. Vi skådade sedan tillsammans vinterhimmelens stjärnor och hjälptes sedan åt att tillverka en trefot som över den öppna elden fick värma lite dryck. Självklart grillande vi lite korv och mumsade i mörkret. Slutligen fick man följa spår i snön för att finna en pryddgran, där deltagande barn fick med sig varsin reflex för att kunna synas i vintermörkret. Ses igen gör vi garanterat men kanske i andra former. Tack för denna termin Lina & Kristina.