Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Medlemsutskick

2019-05-02

Medlemsutskick 2019 maj

Hejsan alla främjare i Jönköping och syskon i Öxnegården!

Ordförande har ordet

Hejsan alla medlemmar!

Våren verkar äntligen ha kommit till oss och vi har även fått känna av något som påminner om sommarvärme. Våren är en spännande tid för oss inom friluftsfrämjandet, kajakerna sätts i vattnet, vandringskängorna dammas av och smörjs in efter vintervilan, mulle, lufsar och strövar barnen har hitta ut i skogen igen. Däremot så får skid och skridskogängen lite semester tills det börjar bli kallt igen.

Våren innebär också att det är stämmotider, lokalavdelning Jönköping hade årsmöte den 10 Mars i studiefrämjandet lokaler. Vi i styrelsen berättade vad vi hade gjort under det gångna året samt presenterade en budget för 2019/2020 års verksamhet. En styrelsemedlem valde att tacka för sig och en ny kom till, med en kort summering så var det ett bra årsmöte med kloka diskussioner och en verksamhetsplan och budget som klubbades igenom. Delar av styrelsen har varit på regionstämma i Rimforsa, regionen bjöd på spännande föreläsningar, fortbildningar, nätverkande mellan lokalavdelningar och givetvis en spännande stämma! Lokalavdelningen finns nu även representerad i regionstyrelsen vilket jag tycker är jätteroligt!

 

Vi kan också berätta att vi hittills i år är 622 medlemmar, 322 är kvinnor, 300 är män och vi har 56 st medlemmar med ledare, funktionärsuppdrag. Vi är med andra ord 4e största lokalavdelningen i region öst.

Vi letar hela tiden efter nya ledare som vill vara med och utveckla föreningen, vill du också bli ledare eller helt enkelt saknar någon verksamhet i föreningen? Tveka inte att hör av dig till oss i styrelsen!

Vi i styrelsen hoppas givetvis på att få träffa just dig under vårens och försommarens aktiviteter och glöm inte att ha kolla på vår Facebook, Instagram samt hemsidan så du inte missar någon spännande äventyr!

 

// Christoffer Kytler

Ordförande friluftsfrämjandet Jönköping

Barn

-

Utförsåkning

-

Kajak

Nu är vi halvvägs i bassängträningar och utesäsongen börjar snart.

I år visas planerade programmet på hemsidan:

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/jonkoping/kajak/kajakprogrammet/

och aktuella äventyr listas nedanför. Skillnaden mot tidigare år är att vi inte publicerar äventyr så långt i förväg utan ca 1-2 månader innan. Så det som är planerat längre fram får ni återkomma till hemsidan för att boka. Vi gör detta för att fler ska kunna boka sig på äventyr som sker längre fram.


https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/jonkoping/kajak/avgifter-kajak/

Gunnar, en av kajakledarna

Vandring

After Work-vandring i maj, Brunstorpsberget, tisdag, 14 maj 2019 (kl 18:00)
https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/after-work-vandring-i-maj-brunstorpsberget/

Vandring After Work: Lomsjö-Axamo-Dunkehalla, tisdag, 4 jun 2019 (kl 18:15)
https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-after-work-lomsjo--axamo-dunkehalla/

Tiveden, 15-16 juni
Äventyr kommer…

Håll även utkik på https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/jonkoping/vandring/

// Mikael

Långfärdsskridsko

-

Med vänlig hälsning

Styrelsen Friluftsfrämjandet Jönköping

 

Hemsida: (där även våra äventyr visas)

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/jonkoping/

Facebook:

https://www.facebook.com/Friluftsframjandet.Jonkoping

Instagram:

https://www.instagram.com/friluftsframjandetjonkoping/