Just nu kan vissa saker ta något längre tid att utföra, p.g.a driftstörningar. Läs mer här.

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Information Corona/Covid-19

I enlighet med Friluftsfrämjandet riktlinjer för Covid-19 kommer vinterns skid- och snowboardskola att bestå av mindre grupper än tidigare år. Då verksamheten bedrivs utomhus och man åker ensam i liften men att man står i kö till den så handlar mycket av Covid-19s påverkan om att föräldrar fattar rätt beslut om deras barn kan delta eller ej.

Om ert barn har symptom så stannar ni hemma tills dess att ni bedömer att barnet är friskt. I det här fallet kan ni använda samma bedömningsregler som används vad det gäller vanlig skolgång.
 
Vi förutsätter också att medföljande vuxen är symtomfri likväl att annan person i hushållet inte har symtom eller är bekräftat smittad. 
 
Under aktiviteterna kommer vi att undvika samling i stor grupp och istället samla grupperna var för sig inför och efter respektive skidskolepass. Liftkön kommer också att hanteras så att alla står med tillräckligt avstånd mellan varandra. Då värmestugans omklädningsrum är litet så är det bäst om barnet kommer ombytt och färdigt till sin lektion. Det är alltså fördelaktigt att byta om hemma eller vid bilen i den mån det går. Se även till att ert barn har gått på toaletten innan ni åker hemifrån. Undvik också att samåka till och från backen med andra än dem ni bor tillsamans med.
 
Värmestugans fikarum kommer inte att vara öppet under VT21 pga Covid-19. Det innebär att den 15-minutersrast som vi har under helgpassen får avnjutas utomhus. Det är alltså ännu viktigare än någonsin att era barn är ordentligt klädda och att ni är på plats om ert barn tvingas avbryta på grund av köld eller väta. Ha gärna med torra extra vantar/handskar att byta till om skulle behövas.
 
Om vi alla hjälps åt med detta så blir skid-/snowboardskolan en bra upplevelse med minimerad smittrisk.