Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Boknings- och resevillkor

Avreseort
Våra aktiviteter utgår vanligtvis från Umeå men önskar du åka från en annan ort så är du lika välkommen. Vi kan oftast lösa det genom att du ordnar egen transport och får en kostnadsreducering hos oss. Kontakta oss för mer information.
Till Umeå finns det goda och prisvärda kommunikationer med både flyg, tåg och buss från de flesta orter i landet. Kontakta oss gärna för tips.

Anmälan/Bokning
Anmälan görs enklast genom att följa anvisningen i beskrivningen av respektive aktivitet.

Efter anmälan/bokning får du en bekräftelse från oss via brev eller e-post. Om du inte redan är medlem och vill bli det, blir du det enklast genom att klicka på "Engagera dig" överst på denna sida.

Har du frågor gring anmälan, bokning och medlemsskap får du gärna kontakta oss via e-post eller 070-3676343.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften till aktivitet/resa/kurs skall betalas så snart som möjligt omedelbart i samband med anmälan/bokning, till vårt bankgiro 835-1009.
Vid inbetalningen skall namn, ev medlemsnummer och akrivitet/resa/kurs anges.

Avbokningsregler
Avanmälan skall göras senast 14 dagar innan aktiviteten börjar/startar för att få tillbaka hela avgiften.
Om avanmälan sker mellan 14 och 8 dagar före start tar vi ut en administrations-avgift på 500 kr.
Mellan 7 dagar före och startdagen sker återbetalning av avgiften minus 500 kr endast vid sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg. Kontrollera gärna vad du har för försäkringsskydd (hem-/reseförsäkring) om du skulle tvingas avboka sent.

Medlemsskap
Man måste inte vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta i våra aktiviteter/kurser/resor men det är en fördel både för dig och oss. Som medlem har du möjlighet att delta i Friluftsfrämjandets aktiviteter billigare i hela landet, du får 4 nr/år av magasinet Friluftsliv, förmånliga priser på friluftsutrustning i vår webshop och hos våra samarbetspartners som t ex Outnorth och SJ samt inte minst att du är försäkrad vid deltagande i aktiviteter. Medlem blir du det enklast genom att klicka på "Engagera dig" överst på denna sida.

Försäkring
Friluftsfrämjandet har en gruppförsäkring som gäller för alla medlemmar när de deltar i aktiviteter och arrangemang som anordnas av Friluftsfrämjandet. 
Om du inte är medlem är det lämpligt att du kontrollerar att din/dina egna försäkringar täcker eventuella händelser. Många olycksfalls- och hemförsäkringar undantar utförsåkning då det räknas som högrisksport. Ett alternativ kan vara SLAOs/Folksams speciella utförsåkarförsäkring (som även gäller viss offpist). Läs mer om den här.

Resegaranti
Våra resor och kurser med övernattning omfattas av resegarantilagen. Vi har därför ställt den krävda resegarantin till Kammarkollegiet. I korthet är resegarantin till för att du som resenär skall vara trygg att inte drabbas av ekonomiska förluster pga att en resa blir inställd eller avbruten av någon anledning. Läs mer om resegaranti här.

Mer information
För mer information kontakta oss på e-post eller 070-3676343.