Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidskolegrupper 2022

Vi erbjuder alpin skidskola i Sidsjöbacken i Sundsvall. Vi vänder oss både till unga som till gamla och till nybörjare som till avancerade åkare. Läs igenom beskrivningen nedan innan ni gör era anmälan. Hoppas vi ses i backen!

Skidkurserna är uppdelade i fem tvåtimmarspass och i varje grupp är det upp till 8 deltagare. Kurserna går på både lördag och söndag, dvs en kurs tar tre helger.

2022 startar skidskolan vecka 5, dvs lördag den 5 februari och fortsätter sedan söndag v5, lördag, söndag vecka 6 och lördag vecka 7, söndagen vecka 7 är ett reservdag som bara kommer att användas om vi måste ställa in något av de ordinarie tillfällena, exempelvis på grund av stängd lift.

Vi är oftast minst två ledare i varje nybörjargrupp, vilket innebär att vi kan anpassa oss efter individuella förutsättningar.

Utrustning:
Hjälm är obligatoriskt. Kläder efter väder, gärna varma vantar. Se till att ställa in bindningar innan aktiviteten startar, Friluftsfrämjandets ledare får av försäkringsskäl inte hjälpa till med detta.

Pris 2022

900kr/kurs

 

Skidor

Skidskolan är för barn födda före 2016-07-01.

Gruppnamn

Nivå

Beskrivning

la¦êmmeln.jpg

Nybörjare

Har aldrig provat. Lär sig glida, ploga, stanna, plogsvänga och åka lift. Åker till största del i barnbacken.

Förkunskaper:Inga.

ra¦êven.jpg

Nybörjare fortsättning

Mål: Vi tränar på att bli säkrare på skidorna och ännu bättre på att svänga och bromsa i olika terräng. Börjar i barnbacken.

Förkunskaper: Du kan glida och bromsa i flackare backar, samt provat åka lift.

 

lodjuret.jpg

Skidvana

Mål: Vi tar oss ut på äventyr i olika sorters backar och terräng för att få bättre flyt och kontroll i skidåkningen. Vi strävar mot att svänga och stanna med parallella skidor. Vi åker i hela anläggningen.

Förkunskaper: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner för de flesta backarna och klarar liften själv.

vargen.jpg

Medelgod/
duktig

Åker själv ned för backen utan problem. Lär sig kortsväng, parallellsväng, skärande sväng, stavarbete och fartkontroll i all terräng. Tempot är högre. Mycket skidåkning. Stora backen.

Just nu saknar vi ledare för denna grupp för säsongen 2022, men det kan ändras.Avancerad

Kan åka på alla typer av underlag med fartkontroll. Önskar finslipa på detaljer i åkningen. Kanske bli bättre på isigt underlag eller få det där riktiga drivet i carvingsvängarna. Driven kortsväng. Högt tempo!

 

 

 Uppdaterad 2021-11-07

Aktuellt

2022 års skidskola är nu avslutad. Vi tackar alla deltagande barn för en fantastisk skidskola.

Sundsvall - Start

Följ oss på Facebook

Följ oss och gilla oss på Facebook så får du det senaste från vår förening direkt i ditt flöde.

Följ oss!