Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bergfotsstugan

Vi i Friluftsftämjandet  i Njurunda, vill välkomna er till en "Ny Tallstuga", som är omdöpt till Bergfotsstugan, Tallstugan har haft oturen att bli utsatt för bränder och vi valde då att bygga upp den i närområdet Fiskdammen Nolby,

Som redan i sig själv är ett fint aktivitetsområde, med vandringsleder och elljusspår för skidor, vi har haft Allemanut i många år kring fiskdammen, vi har även ett område för friluftsskolor med en skogsmulle by, så det kändes naturligt att lägga vår verksamhet kring dammen och Nolbykullen.

Tyvärr har inte stugan fått sin officiella invigning än, så i väntan på att vi ska inviga stugan tänker vi ändå ha den öppen.

I dessa tider av covid 19 virus, kommer det att finnas försäljning av fika utomhus, och sittplatser utomhus och vi håller avstånd, som sig bör.

Elden kommer att finnas för korvgrillning, om man vill ha med sig eget fika och korv är det helt i sin ordning.

Det kommer att finnas kartor uppsatt som visar våra nya leder, dessa leder är utmärkta i området krig fiskdammen och upp på Nolbykullen.

Fiskdammen, som ett nytt friluftsområde, är i uppbyggnad för oss i friluftsfrämjandet, och tips och idéer kring verksamhet är välkomna.

Öppettider kommer vara söndagar mellan 11 och 14. Och i samband med annan aktivitet, anslag kommer att vara uppsatta.

Med restriktioner för förändring, väder och vind och sjukdomar.
Ingen bokning behövs och ingen föranmälan krävs.

Välkomna!

Januari 2021

Söndagen den 10 januari, Elden kommer att vara tänd och försäljning av kaffe/the och dopp, Korv för grillning,

Rättelse till 24 januari (Ej Söndagen den 17), Elden kommer vara tänd. Försäljning av Fika och korv. Då kommer det att finnas snöskor för den som vill "prova på"!  Välkomna!