Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Historik 2015-2016

Pilotprojektet 2015-2016

Åren 2015 och 2016 har Friluftsfrämjandet Region Mitt arbetat med ett pilotprojekt för Let's get out. 

Samarbetspartners har varit Borlänge kommun, Studiefrämjandet, Stiftelsen Solstickan. Vi har också haft fantastiska sponsorer - stort tack till Stiftelsen Solstickan, Landstinget Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag, Bergans of Norway, Woolpower, Merrell, Primus, Idre Fjäll.

I slutet av juni 2015 åkte sex härliga ungdomar från Borlänge till Friluftsfrämjandets årliga ledarvecka i Idre för att vara "testpiloter" till vårt projekt, och fick under en vecka ledarutbildning; Mulleutbildning och även parkourledar-utbildning. Veckan resulterade i sex nya ledare i Friluftsfrämjandet, nya vänskapsband och många nya insikter och kunskaper för dem alla.

Sommaren 2016 kom ungdomarna tillbaka som hjälpledare för de nya, men också för fortbildning och lära sig mer. Tillsammans med dem kom ytterligare åtta nya ungdomar, från Borlänge, Stockholm och Sundsvall. Vi hade en fartfylld och innehållsrik vecka på Idre fjäll - och åkte alla hem med nya kunskaper, vänner och insikter, och ett sug att jobba vidare framåt på hemmaplan.

Let's Get Out - Mångkulturella unga ledare

Inslag från Ledarveckan 2016

Se en kort intervju och läs lite om våra ungdomar i projektet - med Carl Hård Af Segerstad, Hanna Sunnegård, Jörg Bassek och våra härliga ungdomar.

Läs mer