Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring utmed Jumkilsån

Vi vandrar i Jumkilsåns vindlande dalgång mellan Åkerby och Jumkils kyrka. Vi upplever den betade naturen med rikt fågelliv och förhoppningsvis redan en hel del blommande växtlighet. Vattenföringen i ån är inte särskilt kraftig i år och det går nog att ta sig fram utan stövlar på fötterna. Vandringens längd är 8 km i lättgången terräng. Vid landsvägen utanför Jumkil finns Wallhovs säteri och Linnés Kammare http://www.linneskammare.se med försäljning av konsthantverk, inredning och kafé. Normalt har Kammaren öppet torsdag till söndag, men vi kan få en specialöppning på onsdagen om tillräckligt många är intresserade.
 
Samling och avresa från Resecentrum med buss 844 från läge C2 kl. 09:05. Vi åker till Åkerby kyrka där vandringen startar. Hemfärd med buss från Vallhovs busstation invid Jumkil senast kl. 15 (bussen har 30-min. trafik). Medtag matsäck.
 
Är Du intresserad av att besöka Linnés kammare så måste du anmäla detta till mig senast måndag den 2 maj (SMS eller e-post). Om tillräckligt många anmäler sig öppnar Kerstin för oss.
 
Ledare Peter Lundholm, tfn. 070-223 72 85, peter@lundholm.eu