Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring på Florarna

Florarna eller bara Floran är ett av Mellansveriges största myrområden och är kanske finast  just på hösten. (Det passar även bra för vinterturer på skidor om det finns snö).

Min första utflykt med Friluftsfrämjandet var just på Flororna i  september 1982.  Jag minns inte vad ledaren hette och jag tror inte att jag träffat honom sedan dess men han var spindelentusiast.

Han berättade om de olika spindlar som trivs i myrmiljö och visade oss även övergivna spindelbon . Vi kommer att gå en rundslinga av Upplandsleden på ca 1 mil med start och mål i Stormon där vi parkerar bilarna.  Vi går medsols norrut på leden. Vi kommer att ta första rasten efter bara 1½ km vid Grillholmen och äta lunch vid Risön där vi sedan vänder söderut. Vi kanske tar ytterligare än rast innan vi är tillbaka vid Stormon och våra bilar.

Eftersom vi går på en myr är det inga större höjdskillnader men det finns vissa knöliga partier med sten och rötter.  Det finns gått om spångar på leden och det behöver inte bli så blött men ta på skor eller kängor som tål väta. Ta också gärna med en stav eller två ifall det blir halt på spångarna. 

Samling på Järnvägsplan (Österplan) söder om St Olovsgatan  kl 09.00 för avfärd till Stormon i egna bilar.  Bilavgift är 100 kr  till chauffören.  

Anmäl till Lasse Jansson på lassejan45@gmail.com senast tisdagen den 19 september klockan 19.00.