Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Upplands nordkust

Onsdagen den 11 september gör vi ett strövtåg på Hållnäshalvön mellan Kapplasse och Rossholm. Start och mål är Sikhjälma fiskeläge där vi börjar gå på naturreservatet Kapplasse där klipporna möter Bottenhavets vågor. Vi fortsätter mot byn Rossholm ca 5 km bort. Det här är en orekad vandring så det blir mer av ett strövtåg. Det ska finnas en kustnära stig hela vägen. Det är både klippor och klapperstensfält så ta kraftiga skor eller kängor.

Samling på Österplan mot St Olofsgatan (det vanliga stället) klockan 08.00 för avfärd i egna bilar till Sikhjälma fiskeläge på Hållnäshalvön. Vi åker E4 till Tierp och därifrån till Skärplinge och vidare mot Hållnäshalvön och Sikhjälma.
Bilresa ca 10 mil och passagerna betalar 200 kr till chauffören.

Ta med matsäck för två raster och kläder efter vädret. Det kan blåsa en del efter kusten. Ta även med kikare om du har. Det finns havsörn här och det kan även finnas en del flyttande småfåglar som kommer in från havet.

Det här är Fastlandsveriges enda nordkust och vid midsommartid kan man se solen både gå upp och ned över havet. Vi räknar med att vara tillbaka i Uppsala senast kl 17:00.

Anmälan till Lasse Jansson lassejan45@gmail.com senast tisdagen den 10 sep klockan 19.00.