Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Svar på alpina frågor

 

 1. Tyvärr går det ej eftersom  grupperna inte är helt satta förrens veckan innan skidskolestarten.

 2. Vi kan inte garantera det på grupperna, hänvisar isåfall till privatlektion eller Tjejgrupp(vuxna)??

 3. Om snön finns på plats så kör vi heat 1 vecka 3-5 och heat 2 vecka 9-10. Däremot är det betydligt mindre grupper heat 2.

 4. Nej tyvärr inte. Anmälningarna kommer ut på hemsidan ca vecka 48. Exakt datum och tid samt vilka grupper som finns kommer ut någon vecka innan.

 5. Ja om det finns snö. Pris se aktuell prislista på hemsidan. Utrustning ingår EJ men kan hyra på  http://skidskola.uslk.se

 6. Anmälningarna för alla grupper kommer ut på hemsidan ca vecka 48 . Exakt datum o tid samt vilka grupper som finns kommer ut någon vecka innan.

 7. Tyvärr inte, vi tycker det är mest rättvist om alla får samma chans samt att det blir svårt att hantera i vårat system.

 8. Minsta ålder är fyllda 5 år vid skidskolestarten för skidor och 7 år för snowboard.

 9. Nej tyvärr eftersom det är så hårt tryck på anmälningsdagen. Men ni kan be någon vän anmäla åt er. Grupperna visas 1 vecka innan öppning av anmälning.

 10. Skidskolan går lör o sön vecka 3, 4 och 5 och en ny omgång vecka 9 och 10. På hemsidan finns en nivåindelning där ni kan jämföra gruppnivån med vad erat barn kan. Klickar ni på länken för anmälan får ni en lista med grupper o tider.

 11. Du kan inte ansöka om medlemskap i själva anmälningsfunktionen till skidskolan. Däremot kan du gå in på http://www.friluftsframjandet.se/engagera-dig/bli-medlem/  och skaffa medlemskap direkt.

 12. Nej, det är numret till Friluftsfrämjandet Uppsalas kansli och det går endast att ringa på vissa tider. Online betyder att det nås via internet.

 13. Enda sättet är att använda länken på hemsidan och anmäla sig och betala via den.

 14. Liftkortet ni beställer i samband med skidskolan gäller endast under själva lektionstiden. Det brukar gå att uppgradera  men säkrast är att köpa rätt direkt.

 15. Vi måste ta hänsyn till kapaciteten i backen, därför kan vi inte köra många grupper på de mest attraktiva tiderna. Det skulle bli för mycket väntan på lift då.

 16. Det kommer ett bekräftelsemail direkt efter bokningen, någon annan bekräftelse kommer ej. Skulle ni däremot ha bokat en reservplats hör vi av oss om plats finns.

 17. Tyvärr ganska liten och har ni inte hört något 3-4 dagar innan så är den i princip obefintlig.

 18. Vi betalar generellt inte tillbaka kursavgiften om man är sjuk eller borta en helg. Men det kan finnas speciella själ och då blir det en bedömningsfråga från fall till fall.

 19. Ta kontakt med kansliet via mail uppsala@friluftsframjandet.se. Vi kommer att ta ut en administrativ avgift för avbokningen. 

  Följande gäller vid avbokning:
  Om du bara inte dyker upp, eller avbokar samma dag, debiteras 100% av avgiften.

  Om du avbokar 1-5 dagar före, debiteras 50% av avgiften.

  Vid sjukdom återbetalas 90 % av avgiften.

 20. Vid första tillfället/tillfällerna kollar instruktören av om någon verkar skilja sig i kunskap på ena eller andra hållet. Oftast finns en backvärd på plats första dagen som ni kan ta sådana frågor med. Om instruktören håller med och det finns plats i annan grupp försöjer vi hjälpa till med byte. Men det bästa är om man kollar gruppnivåerna innan o försöker hitta rätt grupp direkt.

 21. Tyvärr inte eftersom de flesta grupper redan är fulla.

 22. Oftast finns det mer snö kvar i backarna än man kan tro när det är barmark annars. Skulle det däremot inte gå att åka kommer vi att meddela detta på hemsidan eller via mail till deltagarna.

 23. Vi är inte stenhårda på åldern om det skiljer lite, men Nivån på gruppen kommer hållas med avseende på åldersgruppen. Så det blir på erat ansvar ifall eran dotter skulle känna sig för ”gammal”.