Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Onsdagsvandring - Arnö

Denna onsdag vandrar vi på Arnö, även kallad Bond-Arnö, för att skilja ön från Biskops-Arnö. Ön ligger SO Enköping i Mälaren och nås via en bilfärja från Oknö från väster. Oknö har vägförbindelse med riksväg 55 mellan Enköping och Strängnäs via Aspö. Vi kommer att åka i egna bilar från Uppsala. Samling kl 08,15 vid Österplans parkering. Avståndet till Arnö är 8 mil och bilavgiften är 160 kr (betalas till chauffören). Om vi kommer iväg i tid bör vi hinna till färjan som går från Oknö kl 10.00. Kom inte försent då vi kan bli försenade av broöppning vid Hjulsta. Vi åker med färjan över och parkerar bilarna vid Arnö kyrka.

Denna vandring är inte rekad och därför är terrängen osäker. Vi kommer att gå till södra änden av ön, fram till Utö hus, som är en medeltida borg, uppförd runt sekelskiftet 1500. Den har inte varit bebodd på många år och är förvånansvärt okänd bland Uppsalabor. Från Utöhus kan man se Grönsö slott på andra sidan sundet. Från kyrkan, där vi startar är det ung 5 km till Utöhus och då går vi på grusväg och skogsväg den sista biten. Det finns även en fornborg på västra sidan om ön men vet inte hur lätt det är att gå dit.

Ta med er vanliga utrustning och matsäck för åtminstone två raster. Vi beräknas åka tillbaka med färjan som går runt kl 15 och vara tillbaka i Uppsala 16.30. Färjan är gratis.

Du som vill följa med ska anmäla dig senast tisdagen den 25 sep kl 18.00 till
lassejan45@gmail.com . Om det blir fint väder, så kan den som är hugad ta ett dopp i Mälaren. Vid ösregn på morgonen ställs turen in.


För mer information kan du kontakta Lasse Jansson 0768 076940.