Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ingbo källor

Tag chansen att se Ingbo källor och vandra i Dalälvens närhet på en ny del av Upplandsleden! 
Samling på Rektorsgatans parkering 08:30. Beräknad hemkomst c:a 16. 

Anmälan till Maria Wold-Troell 018-101207 eller woldtroell@gmail.com senast söndag. Meddela om du har bil och hur många platser.

På den tio kilometer långa sträckan genom delvis orörd natur, finns flera sevärdheter. Vid Ingbo källor kan man enligt UNT se bäckröding simma i det klara vattnet. Det har jag aldrig gjort. En linbastu från slutet av 1800-talet står kvar längs leden och likaså en gammal kolbotten, där man förr i tiden tillverkade kol för järnbruk.

Vandringen går mellan Tärnsjö och Ingbo alternativt till Östa. Det beror på deltagarna hur vi lägger upp vandringen, det finns olika ställen man kan ställa bilarna och leden har avstickare. Men stalltipset är att vi går från Tärnsjö till Östa, och den som vill se Ingo källor kan stanna på vägen hem och gå den korta sträckan och se det stora källområdet. Evig ungdom garanteras inte, men gott vatten. I Östa finns ett Naturum.

Till Östa är det 7 mil, så 140 kr får vi betala till bilägaren för resan.
Tag med ordentlig matsäck, kasse för svampar, bra kängor på fötterna.

Vi hoppas på bra väder, vid ihållande regn ställer vi in. I så fall mailar jag till alla adressater samma morgon senast kl 7.