Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Färnebofjärdens nationalpark

Onsdagen den 4 september vandrar vi i Färnebofjärdens nationalpark https://www.sverigesnationalparker.se/globalassets/farnebofjarden/filer/kartor/2018_helfolder_sv_9mb.pdf

Anmälan till Lasse Jansson lassejan45@gmail.com senast tisdagen den 3 september klockan 19.00. Anmäl om du har bil och hur många passagerare du kan ta.

Svampkonsulent Harriet Meyerson kommer att dela med sig av sina kunskaper om svamp, så det är lämpligt att ta med svampkorg eller dylikt, då det är tillåtet att plocka för eget bruk även i nationalparken.

Vi kommer att vandra i den södra delen av nationalparken med start vid plats som heter Öberget, där det finns parkering och där vi även avslutar vandringen. Hur lång vandringen blir beror på vår dagsform och hur mycket svamp vi hittar. Ta med klädsel efter väderleken men jag rekommendera kängor, helst vattentäta, då det kan vara både sankt och stenigt.

Samling klockan 08:00 (obs tiden) vid Österplans parkering på det vanliga stället mot St Olofsgatan, för samåkning i egna bilar. Bilkostnad 150 kr som betalas till chauffören.

Vi åkerväg 72 mot Sala, tar höger på väg 56 i Heby. Efter en knapp mil svänger vi vänster mot Runhällen, fortsätter förbi Enåkers kyrka, höger igen på en grusväg mot Vivastbo. Vi följer den vägen till Hallarsbo vid sjön Hallarens norra del där det står en skylt ”Färnebofjärdens nationalpark 2 km”. Det en smal gropig skogsväg som vi följer tills vi kommer till en P plats med en informationstavla och ett vindskydd.