Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli ledare för kanadensare

Paddla fram över sjöar eller vattendrag – lugnt och rofyllt eller mer fartfylld strömpaddling. Packa kanadensaren med allt ni behöver för övernattning i naturen eller ses några timmar och kör olika teknikövningar.

I Friluftsfrämjandet finns längre turer med kanadensare, kortare turer nära och träffar med fokus på teknikövningar. Våra äventyr med kanadensare lockar familjer och seniorer, och alla där mellan.

Det ”traditionella” friluftslivet, t.ex. paddling med kanadensare, är en allt mer populärt. Vi behöver därför bli fler ledare för kanadensare.

Friluftsliv för alla

Friluftsfrämjandet skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Det du ger, får du mångfalt tillbaka

Som ideell ledare bidrar du med tid, kunskap och engagemang. Tillsammans med tusentals andra ledare verkar du för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.

I gengäld erbjuder Friluftsfrämjandet dig utbildning och utveckling, gemenskap med likasinnade och chansen att leda äventyr.

Så funkar utbildningen

Friluftsfrämjandets ledare utbildas inom vår utbildningsorganisation Friluftsakademin. Utbildningsmetodiken kännetecknas av friluftsupplevelser, samt dialog och reflektion, genom olika metoder.

Målet med utbildningen är färdigheter för att leda grupper. Genom utbildningen skapas insikt om ditt ledarskap, deltagarnas upplevelser och gruppens olikheter. Som ledare behöver du trivas med samarbete i grupp.

Ledarutbildningen för kanadensare är normalt tre dagar per nivå, plus examination. Samtliga delar är obligatoriska. Utbildningen fokuserar på ledarskap, teknik, säkerhet, planering och allemansrätten.

Förkunskapskrav

Förkunskapskraven (när du ska börja ledarutbildningen) är att du ska vara medlem, vara en god företrädare för Friluftsfrämjandet, ha stöd av din lokalavdelning, ha genomfört e-utbildningen om Friluftsfrämjandets värdegrund, vara simkunnig, samt ha god vana av paddling. Vi rekommenderar dessutom att du har gått en första hjälpen-utbildning de senaste två åren.

Om du vill bli ledare för kanadensare men ännu inte klarar förkunskapskraven – skaffa gärna mer erfarenhet genom att först delta i vår verksamhet.

Om du har frågor om utbildningen för kanadensare så kontakta din lokalavdelning.
 

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att utbilda dig till ledare inom Friluftsfrämjandet ber vi dig fylla i intresseanmälan nedan, så kontaktar vi dig inom en vecka eller två. Fält markerat med * är obligatoriska.

Är du medlem i Friluftsfrämjandet? *

Möt våra ledare

Lars

–Jag vill få folk att flytta på gränserna en aning. Det finns så många som vill komma ut i naturen men som inte riktigt vågar. Och att få folk att våga – det tycker jag är min viktigaste uppgift som ledare.

Marina

-Jag vill skapa äventyr där jag får möjlighet att påverka grupper av människor genom både fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Mer på Instagram