Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidskolan inställd den 25-26 januari och 1-2 februari.

Vart tog vintern vägen? Det kommer att vara varmt minst en vecka till och OM det skulle bli kallt och snö efter det så behövs det ca 3 veckor för att få Sunnersta Alpina Center klar för skidåkning. Eftersom det inte finns någon snö måste vi, tråkigt nog för oss alla, ställa in Friluftsfrämjandets skidskola som skulle varit den 25-26 och 27 januari samt 1-2 och 5 februari. Anmälningsavgiften betalar vi förstås tillbaka, men medlemsavgiften har vi tyvärr inte möjlighet att betala tillbaka. Du kan vända dig till medlem@friluftsframjandet.se om du har frågor kring ditt medlemskap. För att få tillbaka din anmälningsavgift mailar du namn, grupp och dina kontouppgifter till uppsala@friluftsframjandet.se så betalar vi tillbaka så fort som möjligt. Vi hoppas fortfarande på att det blir lite vinter till slut så att vi kan köra vår skidskola under helgerna i vecka 9 och 10. Den informationen kommer att finnas på www.friluftsframjandet.se/uppsala samt i Facebook-grupperna Friluftsfrämjandet Uppsala och Friluftsfrämjandet Uppsala Alpint

Vi kommer ha skidskola under Heat 1 januari v04 + v05 samt Heat 2 mars v09 +v10 

Anmälan till 2020 års skid- och snowboardskolor öppnar klockan 10.00 den 7 december.

Anmäl till skidskolan här

Medlemskap - För att kunna anmäla sig till skidskolan behöver ni vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. http://friluftsframjandet.se/engagera-dig/bli-medlem/ 

För att få deltaga i skidgrupperna ska barnet ha fyllt 5 år. 

För att deltaga i snowbordgrupperna ska barnet ha fyllt 7 år. 

När ni gör er anmälan är det mycket viktigt att ni anmäler ert barn i rätt nivå. Nivåindelning 

· Ert barn kommer få det roligare och lär sig mer när de är i rätt nivå, än om de är med i en grupp som ligger på en högre eller på en lägre nivå. 

· Om det inte finns plats i barnets nivå och i barnets ålder, välj då den nivå som barnet hör hemma i oavsett vilken åldersgrupp det finns plats i. Det blir roligare när barnet kan hänga med. 

· Det finns ingen garanti att ert barn kan få en plats i en annan grupp. De flesta grupper blir snabbt bokade och vi kan inte ta in flera barn i resp. grupp. Vi planerar gruppernas storlek för att kunna hålla en så god kvalité som möjligt. Vi utgår också efter hur många ledare det är i varje grupp, det är viktigt att ledarna hinner se varje barn.

Hyra skidor går att göra vid Värmestugan. 

Skiduthyrning/liftkort

Bra att veta inför skidskolestarten: 

· Se till att barnet kommer i tid helst 5 minuter före lektionstid, skidinstruktören väntar inte in de barn som kommer för sent. 

· Se till att barnet har rätt utrustning efter sin ålder och längd, samt rätt inställda bindningar. 

· Se till att barnet endast har ett par sockar i pjäxan för att inte frysa eller får ont. 

· Se till att barnet har varma vantar på sig som står emot väta och kyla. 

· Se till att barnet har kissat före lektionen. Instruktören följer inte med barnet på toaletten. 

· Se till att barnet har ätit före lektionen och vi ber föräldrar att inte stå bredvid och ge barnet vatten, frukt eller godis samtidigt som lektionen pågår. Det går bra att följa lektionen på avstånd och då helst nere vid liftarna. Vi vill ge varje barn en lugn inlärningsmiljö. 

· Liftkortet som är inkluderat i priset kan bytas ut mot ett säsongskort. För att byta gör du så här; ta ett kort på ditt säsongskort och maila in bilden, ditt namn och kontokortsnummer till Friluftsfrämjandet Uppsala, så ordnar vi ett byte. 

Välkommen till Uppsala skid-och snowboardskola!