Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lokalavdelningen byter namn

I samband med lokalavdelningens årsmöte i mars 2020 fattades beslut om att byta namn på föreningen: från Friluftsfrämjandet Södra Roslagen till Friluftsfrämjandet Täby-Vallentuna-Vaxholm.

Med namnbytet blir det tydligare vilket geografiskt område lokalavdelningen verkar i. Det förväntas stärka kommunikationen med nya och tidigare medlemmar och ledare samt underlätta samarbete med kommuner och andra organisationer i området.

Här vill vi berätta för dig lite mer utförligt om bakgrunden till att vi bytt namn, vad det kan innebära för dig och var du kan vända dig om du har några frågor.

Bakgrund till namnbytet

Längre tillbaka i tiden så fanns det tre separata lokalavdelningar i Täby, Vallentuna och Vaxholm. Dessa slogs för ett antal år sedan ihop och tog då namnet Södra Roslagen. Med åren har det blivit tydligt att det namnet var diffust och svårt att omsätta i ett tydligt geografiskt område som är lätt för människor att ta till sig och förstå.

Det har också förekommit förvirring både internt inom Friluftsfrämjandet och utåt gentemot medlemmar och andra intressenter var vår lokalavdelning egentligen håller till. Genom att byta namn till Friluftsfrämjandet Täby - Vallentuna – Vaxholm blir vi tydligare i att vi är baserade i tre attraktiva kommuner med fantastisk natur och goda förutsättningar för friluftsliv.

Vi ser också att namnbytet kommer att öka tydligheten på fyra områden:

 1. Gentemot potentiella och existerande medlemmar
  En tydligare geografisk förankring gör det lättare att marknadsföra lokalavdelningens verksamhet gentemot invånarna i de tre kommunerna. Både mot de som ännu inte är medlemmar samt mot de som är medlemmar men inte aktiva i lokalavdelningens grupper och äventyr.
 2. Rekrytering av nya ledare
  Det nya namnet underlättar rekryteringen av nya ledare till befintliga och nya verksamhetsgrenar då återigen den geografiska anknytningen blir tydligare.
 3. Mot viktiga samarbetspartners såsom kommuner
  Det blir lättare och tydligare att skapa samarbeten med de tre kommunerna som vår lokalavdelning omfattar och det är rimligt att det blir lättare för de tre kommunerna att satsa på ytterligare samarbeten när kommunnamnet tydligt finns med i lokalavdelningens namn.
 4. Internt i Friluftsfrämjandet
  Det blir lättare för oss att öka kännedomen om vår lokalavdelning och vad den kan erbjuda genom en tydligare geografisk knytning.

Vad det kan innebära för dig

Vi fortsätter med våra aktiviteter och äventyr som vanligt. Du kommer se ett nytt namn i våra utskick, på sociala media och på hemsidan, men det är samma härliga (vi är ju lite partiska) människor bakom det nya namnet som tidigare. Vi ser fram emot nästa gång vi ses ute i skogen, uppe på berget eller nere vid vattnet!

Är du intresserad av att bli ledare inom lokalavdelningen, hör av dig till oss så berättar vi mer.

Var du vänder dig om du har frågor

Det mesta kommer fortsätta fungera som tidigare förutom att vi har ett annat namn och förhoppningsvis ännu mer förnyad energi i samband med vårt nya namn. Om du har några frågor i samband med namnbytet eller behöver hjälp på annat sätt, är du varmt välkommen att maila till oss på: taby-vallentuna-vaxholm@friluftsframjandet.se.

Vill du slippa skriva en så lång mailadress kan du även använda: tvv@friluftsframjandet.se.

Du når oss även på Facebook.

Avslutningsvis

Sedan tidigare har vi fantastiska ledare, härliga medlemmar i vår lokalavdelning och underbar natur att hålla till i. Nu har vi också ett namn som inspirerar oss extra mycket och gör oss tydligare för varandra och andra. Vi känner oss fulla av tillförsikt och energi, och ser fram emot nästa tillfälle vi får chansen att ha kontakt med dig eller träffas ute på något av våra äventyr.

Välkommen ut med oss!

Friluftsfrämjandet Täby-Vallentuna-Vaxholm