Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Strövare 7-10 år

2015-06-07

Som strövare går barnen iväg lite längre bort från hemmet, till olika skogsområden i regionen. Under egna upptäckter får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta. Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, paddla, klättra, sjukvård och pröva på övernattning i skogen. Barnen lär sig även att hantera kniv. Introduktion till karta och kompass.

Under vintern 2017-2018 vilar verksamheten och sätter igång igen till våren 2018. Information kommer läggas ut på hemsidan i januari-februari. Det går bra att anmäla intresse inför våren, se kontaktuppgifter nedan.

Vi har haft tre strövargrupper i Solna-Sundbyberg under höstterminen 2017

  • Barn 8-9 år födda 2008-2009. Vi ses söndagar kl. 9.30-12.30 i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden eller annan plats som meddelas i förväg. För närmare information kontakta Åsa Berglund på e-post: asa.berglund@friluftsframjandet.se.
  • Barn 7-8 år födda 2009-2010. Den här gruppen är vilande och söker en ny ledare. För närmare information kontakta Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com, mobil: 070 572 78 23.
  • Barn 7-8 år födda 2010. Vi går på äventyr ungefär var tredje lördag med start kl 10 och är ute i skogen 3-5 timmar. Mestadels är vi i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden, men ett par utflykter till andra platser planeras i vår. För närmare information kontakta Martin Stigsson på e-post: stigssons@hotmail.se  Länk till vårens äventyr: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vildmarksaventyr/strovarna/strovare-for-barn-fodda-2010/

Är du intresserad av att delta? 

Hör av dig till sektionsledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com

Vill du bli ledare? 

Vi startar gärna fler grupper om det finns intresse och söker vuxna som vill bli ledare. Läs mer här om att bli ledare. Du får gå en bra ledarskapskurs som bekostas av lokalavdelningen. 

Vad kostar det? 

Aktiviteten kostar 400 kr per barn och termin som betalas till Solna lokalförening. Barnet behöver också vara medlem i Friluftsfrämjandet. Med medlemskapet följer bl.a. tillgång till andra aktiviteter, försäkring och medlemstidning. Bli medlem i Friluftsfrämjandet här.

Frågor om barnverksamheten?

Besvaras av sektionsledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com

Frågor om Solna-Sundbybergs lokalförening besvaras även av Marianne Möller via e-post: moller.marianne@comhem.se

webb_DSC2261.jpg
webb_Mat och eld Friluftsframjandet (41).jpg