Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsknopp 1-3 år

2016-04-08

Skogsknopp är vår verksamhet för barn mellan ett och tre år. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar. Vi startar en grupp i höst!

Under vintern 2017-2018 vilar verksamheten och sätter igång igen till våren 2018. Information kommer läggas ut på hemsidan i januari-februari. Det går bra att anmäla intresse inför våren, se kontaktuppgifter nedan.

Vi har haft en Skogsknoppgrupp under hösten 2017

  • Barn 1-3 år födda 2013-2015. Vi ses lördagar kl 9.30-11.00. Platsen är i Bergshamra, väster om idrottsplatsen (nära utegymmet). För närmare information, kontakta Annelie Hansson, e-post annelie.hansson@gmail.com

Här får barnen efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet! Gruppen leds av ledare från Friluftsfrämjandet och barn deltar gemensamt med föräldrar eller en annan vuxen. 

Är du intresserad av att delta? 

 Vi har stort intresse för Skogsknopp och vi tillsätter gruppen efter kölista.

För att anmäla intresse hör av dig till sektionsledare Magnus Grape på e-post:

magnusgrape69@gmail.com

Vill du bli ledare?

Vi behöver fler ledare, är du nyfiken?

Vi startar gärna fler grupper om det finns intresse och söker vuxna som vill bli ledare. Läs mer här om att bli ledare. Du får gå en bra ledarskapskurs som bekostas av lokalavdelningen. 

Vad kostar det? Aktiviteten kostar 200 kr per barn och termin som betalas till Solna lokalförening. Alla familjer, dvs. barn och även deltagande föräldrar, måste dessutom vara medlemmar i friluftsfrämjandet. Med medlemskapet följer bl.a. tillgång till andra aktiviteter, försäkring och medlemstidning. Bli medlem i Friluftsfrämjandet här.

Frågor om barnverksamheten?

Besvaras av sektionsledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com.

Frågor om Solna-Sundbybergs lokalförening?

Besvaras även av Marianne Möller via e-post: moller.marianne@comhem.se

webb_öppna_skogsgläntan.jpg
webb2_DSC2245.jpg

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.