Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Familjeknytte 3-5 år

Vi går på upptäcksfärd på barnens villkor i naturens fantasifulla, spännande värld och föräldrar och syskon får följa med. Aktiviteterna är på barnens nivå där du som vuxen deltar aktivt och är medupptäckare.

Vi upplever naturen tillsammans och hela familjen får vara med i det spännande att upptäcka och lära sig om livet i naturen. Barnet får utforska i sin egen takt med hela kroppen och alla sinnen tillsammans med ledare och sin medupptäckare och så fikar vi så klart. 

  • Barn födda 2013-2015. Vi ses lördagar kl 9.30-11.00. Platsen är i Bergshamra, väster om idrottsplatsen (nära utegymmet). För närmare information om Familjeknytte, kontakta Annelie Hansson, e-post annelie.hansson@gmail.com
  • Barn födda 2014-2016. Vi ses söndagar kl 10.00-11-30 vid Igelbäckens naturreservat. För närmare information kontakta Maria Ehnhage på e-post: maria_ehnhage@hotmail.com

Är du intresserad av att delta? 

Vi har stort intresse för Skogsknytte/Familjeknytte och vi tillsätter grupperna efter kölista.

För att anmäla intresse hör av dig till sektionsledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com

Vill du bli ledare?

Vill du öka dina möjligheter till att ditt barn får gå i Skogsknytte? 

Vi behöver fler ledare, är du nyfiken?

Vi startar gärna fler grupper om det finns intresse och söker vuxna som vill bli ledare. Läs mer här om att bli ledare. Du får gå en bra ledarskapskurs som bekostas av lokalavdelningen. 

Vad kostar det? Aktiviteten kostar 300 kr per barn och termin som betalas till Solna lokalförening. Alla familjer, dvs. barn och även deltagande föräldrar, måste dessutom vara medlemmar i friluftsfrämjandet. Med medlemskapet följer bl.a. tillgång till andra aktiviteter, försäkring och medlemstidning. Bli medlem i Friluftsfrämjandet här.

Frågor om barnverksamheten?

Besvaras av grenledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com

Frågor om Solna-Sundbybergs lokalförening?

Besvaras även av styrelsen via e-post: solna-sundbyberg@friluftsframjandet.se

webb_19_Niclas_Vestefjell__2015_08_20_HighRes.jpg
friluftsframjandet_skogshjaltarna_160516_0226_sRGB_lr_webb880x440.jpg

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.