Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Rapport fr. Tisdagar

På denna sida försöker vi att redovisa lite kring genomförda tisdagsvandringar.

 

Vandrings-rapport från tisdagen den 16 April 2019, precis innan påsk, inklusive en liten båtresa.
    Tio vandrare embarkerade övre däck och njöt i solen av båtresan till Tappström dit vi kom tjugo i nio.

Sex ytterligare vandrare mötte upp där. Kvart i nio avtågade vi mot Ekebyhovs-backens topp. Därifrån fick vi en vacker utsikt.
   Ungefär vid klockan 10.30 tog vi färjan till Slagsta. Snart efter den fortsatta vandringen, då vi kom förbi busshållplats valde två att avvika.

   Strax därefter tog vi första rasten vid Albysjön på några bänkar i lite blåsigt läge. Därefter fortsatte vi längs Albysjön och Tullingesjön mot Segersjö i Tumba. Dit kom vi klockan två och kunde inta förtäring på Café och Träffpunkt Segersjö. Vi åt soppa eller paj med tillbehör samt kaffe/te och kakor. Efter en knapp timme, tio i tre, fortsatte vi mot närmaste busshållplats där sex vandrare valde att avsluta för färd mot Tumba. Övriga åtta fortsatte längs Utterkalven och Uttran mot Rönninge station. Längs vägen såg vi mycket blåsippor och något mindre med vitsippor, dessutom en blommande tibastbuske vid Uttrans strand. Från Rönninge tog vi Pendeln mot Stockholm 16.24.

Vi hade gått knappt 20 km. Tyvärr fanns ingen som hade mätare. Vi var ute i åtta och en halv timma. Summan friluftstimmar blir 136.

Vandringsledare Rolf Rosenblüth


Återrapportering från tisdagen den 5 september 2018.
    Tolv personer vandrade cirka arton kilometer från Ekerö kyrkoväg till Tappström i vackert höstväder.
Genom att bussen passerade vår planerade startplats i full fart, blev startpunkten en annan än tänkt. Men det fungerade det också.
  Första rasten tog vi vid badet efter Nibbla utan att någon badade. Nästa stopp blev i Ekerö kyrka där vi fick lite information av en man som också släppte in oss i den av misstag låsta kyrkan. Äppelallén fick bidra med lite äpplen.
   Vid Lundhagensbadet hade vi en liten olyckhändelse med blodvite, som täten missade. Därför avvek två deltagare för att hitta en bussförbindelse hemåt. Andra rasten blev på fornborgen.
   Därefter passerades Jungfrusund och Ekebyhovs skidbacke med fin utsikt. Ekebyhovs slott var sista punkt före slutmålet Tappström. Där kom precis bussen mot Brommaplan och Mörby.

     /Rolf

 

Tisdagsvandringen 14:e Maj

Bilderna från Skogen, Skeviksgrottan och den Gula Kallan är alla tagna av Lotta Damstedt.

    Den långa Tisdagsvandringen 14:e Maj 2019.
     16 personer var med på vår långa vandring. Vi startade vid 9:30-tiden i Gustavsberg centrum, vidare utmed Ösbyträsk mot Betsede där vi kom på Värmdöleden. I den fascinerande Skeviks grottan hade vi vår första rast. Vi fortsatte mot Strömma och Booleden. Från Vinberget öppnade sig landskapet med utsikt över Velamsund. Där tog vi en liten andningspaus, bl.a. fyllde på med vatten. Klipporna på Himlaberget blev självklart val för vår andra rast. Vid Eriskvik lämnade vi Booleden och fortsatte på norrsidan av Sågsjön tills vi kom till Wiboms trädgård, där vi hade turen att se fantastiska gula kallor. Rundade Sågsjön, och kom tillbaka på Booleden som ledde oss utmed Myrsjön ända fram till Orminge. Dit vi kom vid 16:30-tiden.
    Det blev dryga 22 km på underbara skogsstigar i fantastiskt väder.
Tack till alla er som ville vara med!
    /Ann-Marie och Halina