Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Temakvällar och praktikturer för medlemmar

Temakvällarna med information om is, utrustning och säkerhet passar både nybörjare och dig som är mer van åkare.

Säkerhet, utrustning.

En temakväll då vi går igenom hur man beter sig för att åka säkert, lämplig utrustning, hur man packar sin ryggsäck på bästa sätt, för- och nackdelar med olika typer av skridskor och visar hur man kan bryna sina skridskor själv. 

Praktiktur Säkerhet

På denna praktiktur får du tillfälle att öva på det vi har lärt oss under temakvällen. Du måste ha varit med på temakvällen för att vara med på praktikdagen!

Iskunskap

En temakväll då du lär dig det viktigaste om isbildning, isens utveckling, dess bärighet och vad det innebär för åkningen. Genom att förstå isen och dess utveckling blir du en bättre långfärdsskridskoåkare som kan göra egna bedömningar. Vi visar bilder och du får tillfälle till frågor och diskussioner.

Praktiktur Iskunskap

En skridskotur då vi letar upp "intressant och pedagogisk" is. Vi pikar, mäter tjockleken, testar, frågar och diskuterar allt vi hittar i isväg. Detta är en naturlig fortsättning på temakvällen "Iskunskap" men du har stort utbyte av turen även om du inte är med på temakvällen. Du bör ha skridskovana eftersom den is vi åker på inte alltid är lättåkt.

Tid, plats och pris för temakvällarna och praktikturerna som vänder sig till våra medlemmar annonseras här på hemsidan under fliken Våra skridskoturer och på Facebook, Långfärdsskridsko Södertälje.
Anmälan görs på hemsidan. Begränsat antal deltagare.

 

Uppdaterat 2021-11-15