Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Säg hej till våra nyaste ledare!

2022-05-01

Under april har vår ledargrupp utökats med tre nya ledare, vi säger Välkommen till Anna, Albin och Allan!

Vår lokalavdelning har nära 100 ledare, flera är ledare i mer än en verksamhetsgren. Men för att uppehålla och utveckla verksamheten behöver vi ständigt flera! Är du intresserad att bli en av oss - Kontakta oss! Vi gjorde en kort intervju med våra färskaste ledare, läs hur de kom in i ledarrollen. 

Anna Kock Kongani

Strövarledare

Anna var ute i skogen en hel del under uppväxten men när hon flyttade  hemifrån avtog intresset. De senaste två åren har intresset väckts igen och är nu ännu starkare än tidigare. Friluftsfrämjandet är nytt för Anna men hon känner att hon har blivit fantastiskt väl bemött och inkluderad i flera olika delar. 
Det som lockade Anna att bli ledare var möjligheten att tillsammans med både sina egna och andras barn få vara ute i naturen och att få lära sig sätt att tillgängliggöra och inspirera barn att hitta lusten till att vara ute.

På frågan vad hon särskilt fick med sig av utbildningen säger Anna: "Förutom kunskap om olika friluftstekniker och olika lekar är inspirationen och lusten till att utforska och lära mig mer det största jag fick med mig, men också samhörigheten med andra nya ledare, det var fantastiskt roligt att lära känna andra som man kan fortsätta bolla med och få tips från."

I vår är Anna medledare i en strövargrupp men tycker det skulle vara jättekul att starta en grupp för yngre barn och få följa ”från början”. 

Albin Eversson

Knytteledare

Albin gick själv i Friluftsfrämjandets verksamhet under uppväxten och har orienterat sedan tioårsåldern, och trivs väldigt bra i naturen. När han själv fick barn ville han absolut att de skulle få gå med i Friluftsfrämjandets barnverksamhet, och då han såg att de grupper som kom upp på hemsidan snabbt blev fulltecknade lockades han till att bli ledare.

Efter att ha gått ledarutbildningen har han insett vilken lyx det är att få upptäcka naturen på en barnslig nivå tillsammans med sina egna och andras barn. 
Albins första grupp, Skogsknytte för barn födda 2018 & 2019, drog igång den 24/4 och den kommer att ha träffar vid Kusens backe under hela våren. Det finns fortfarande några platser kvar om någon vill anmäla sig! 

Allan Sparf

Vandringsledare

Allan har deltagit i våra vardagsvandringar i några år nu, och när han blev tillfrågad om han ville bli ledare sa han till slut ja. Vandringarna fyller dels ett  socialt behov, dels ger de deltagarna möjligheten att få motion och komma ut på kända eller nya stigar, vilket Allan gärna vill bidraga till.

Naturen har alltid varit en del av hans liv. Den första veckolånga fjällvandringen gjorde han med sin far vid 13 års ålder, och han har sedan alltid gärna ägnat sig åt aktiviteter i naturen. Han har dessutom hela livet arbetat utomhus och attt vistas i naturen är som ett livselixir.

Allan var mycket entusiastisk när han kom tillbaka från ledarutbildningen, det han främst uppskattade var att lära om Friluftsfrämjandets värdegrund, om Allemansrätten och hur vi tar hand om vår natur.
Allan leder sin första egna vandring den 31 maj.