Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandringsrapporter 2015

Här kan du läsa beskrivningar om ett urval av tidigare års vandringar.

19 september

Morgonsolen lyste in genom fönstret, ta mig tusan blir det inte en fin vandringsdag i dag också. Vi har haft en sagolik tur den här hösten. Svenska Turistföreningen deltog tillsammans med oss, totalt 27 personer tog turen Högtorp - Mackmyra tur och retur. Det visade sig att en av deltagarna visste en hel del om banvakt- stugorna som vi passerade i anslutning till järnvägsövergången. Nästa gång vi går nämnda sträcka får Göte berätta om hur livet kunde gestalta sig för dessa familjer som bodde där. Framme vid Engelska Parken i Mackmyra slog vi oss ned för lunch invid Gavleån, vackert är bara förnamnet. Gör gärna ett besök och vandra runt i parken, det finns inget fik men egen matsäck smakar alltid gott ute. Det blev tid för eftermiddagskaffe på hemvägen, och som alltid lotsade vandringsledaren Kristina oss tillbaka till platsen vi utgick ifrån.

12 september

En trevlig kortvandring i fint höstväder. 13 personer mötte upp där vi glädjande nog kunde hälsa två nya vandrare välkomna. Turen gick längs Gästrikeleden mot Ockelbo. Vid Lövtjärn mumsade vi på matsäcken, njöt av stunden vid sjön och gav förslag på var det framtida vindskyddet bäst borde placeras. Under Kristinas ledning återvände vi sedan till Högbo, lagom motionerade.

 6 september

Vandring efter Drottning Kristinas väg passade bra då dokumentären om nämnda drottning visades på TV en kort tid innan. Lite planering med logistiken då det var en tur som gick från A till B, bilar skulle placeras vid slutmålet Kloster för att transportera tillbaka till starten. Allt gick fint, tillsammans med Friluftsfrämjandet i Säter och Gävle var vi drygt 30 personer som tog turen ännu en gång i nästan sommarväder. Vacker natur av skiftande karaktär, vi passerade en gammal boplats där Roland, en av våra vandrare berättade barndomsminnen från tiden då hans förfäder bodde på platsen. Sträckan är tydlig märkt och kan rekommenderas, såväl Stjärnsund som Kloster är fina utflyktsmål.

23 augusti

Höstens vandringar inleddes söndagen den 23 augusti med ledsträckan Hagalund- Dalfors tur och retur med Ronald som ledare i varmt och soligt väder.

7 juni

Den sista vandringen på våren söndagen den 7
juni gick från Storviks fäbodar till Robertsholm ca 12 km med 20 deltagare, som överraskades
av våldsamt åskväder med tillhörande regnskur. Som tur var kunde vi söka skydd
i Haif-stugans vindskydd.

20 maj

Kvällsvandring till Sjöbergs fäbod från Vallhov

9 maj

Fågelvandring i Gysinge