Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsmiljö

Det är vår bestämda uppfattning att tillgång till naturen, till en god friluftsmiljö, är en grundförutsättning för att man skall må bra. Vi vill verka för att allt fler av Österåkers invånare ska använda naturen för motion och rekreation. Vi är övertygade om att det är bra för hälsan.

Friluftsfrämjandet har fastlagt ett Friluftsmiljöprogram som dokumenterar hur vi som organisation ser på friluftsmiljön.

Forskning visar att barn som tidigt får en relation till naturen blir mer benägna att ta hand om den och söka sig till den som vuxna. För att få en relation till naturen behöver man förstås få vistas i den, upptäcka och lära känna. Men man behöver också känna att man begriper den, och det gör man till viss del genom språket. Att ha ord för det man ser, känner och upplever skapar inkludering. Det skapar förutsättningar för en stark relation.

Vi har närhet till vatten och stora gröna områden av grönt i vår kommun som lämpar sig väl för alla typer av friluftsaktiviteter.

Har du drömt om att bli friluftsledare?

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare