Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

STAVGÅNG

Grenledare: Magnus Linde, 073 999 7113

Stavgång har ju blivit en alltmer utnyttjad motionsform. Det är en både effektiv och skonsam träningsform som kan anpassas till varierande behov. När stavgången introducerades var det nästan regel att den företogs i gruppform. Anledningen var uppenbar, det ansågs se lite löjligt ut att gå omkring med stavar utan skidor under fötterna. Idag är motionsformen så utbredd och accepterad att ingen längre reagerar på det sättet. Det hindrar dock inte att det är trevligt att gå stavgång tillsammans. Det kan ju också vara nyttigt att få lite sakkunnig instruktion så att motionseffekten blir den rätta.

 

Stavgång för kropp och själ - med naturupplevelser och kaffepaus

Vårens stavgång enligt nedan ställs in. För mer info ring Magnus, se nedan.

Onsdagar under vår och höst med start från Lidingövallen, huvudentrén, kl. 10.00. Vandringarna börjar 1 april och slutar 27 maj.  Vi går i lugn takt, som dock kan variera mellan deltagarna i gruppen, utmed Kyrkvikens norra strand till Hustegaholm, där vi tar av norrut över Elfviksvägen. Alternativt går vi ut till Hustegaholm. Rast med medhavt förmiddagskaffe eller vad man föredrar. Därefter åter samma väg till Lidingövallen. Totalt ca 5 km. Hela turen tar omkring 2 timmar. Egna stavar medföres och så något till fikarasten.

Ingen anmälan krävs. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Som rubriken antyder vill vi gärna att själen skall få sitt också och därför stannar vi gärna till för att njuta av naturen och låter också gärna rasten få ordentligt lång tid.

Ansvarig ledare: Magnus Linde 073 999 71 13. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men då de är förhindrade rycker Gudrun och Hasse in.