Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajaktuellt

Nyheter från ledarna

Bilder: Årets foton hittar du i lokalavdelnings Facebook-grupp eller kajakmejlet eller i årets bildgalleri. Turrapporter från tidigare säsong finns i undersidan Bildgalleri.

15/5-2019 Avslutning kajakkurs
Vilken kväll det blev när kursen avslutades med paddling från Eda till Fjällnora-badet! Nu hoppas vi verkligen på att få se er kursdeltagare på kommande turer under säsongen. Hälsar Estelle o Jenny

Maj 2019 Kajakkurs för nybörjare
Vår populära kurs för nybörjare kommer att upprepas i vår. Läs hela kursprogrammet under Kajak/Kursverksamhet. Anmälan och förfrågningar ställs till sverker.renlund(a)gmail.com.

27/4-2019 Rapport från Alfågelpaddlingen
Säsongens första paddeltur med Knivsta FF gick till Alfåglarnas och Ejdrarnas land. Med start i Spillersboda paddlade vi i svaga vindar och strålande sol mot öster och blickade ut mot Furusundsfjärden och anade Kudoxa och Norröra längre ut. Ejder, Skrak, Knipor och många andra fågelvänner korsade vår väg. Calle Schewens ö passerades på väg mot Asköarna. Temperaturen i havet uppmättes till blott 5C men i sittbrunnarna kändes ingen kyla. Det blev jacka av vid lunchrasten och fram med kikare. Och så infriade Alfåglarna alla våra förhoppningar. Hundratals Alfåglar flög fram och åter med sina karakteristiska vackra rop. Alfåglarna lär ju följa iskanten mot norr till sommarvistelse i fjällsjöarna. När nu både Ejder och Alfågel minskat kraftigt i antal så var det härligt att ändå få möta dessa fåglar på vår premiärtur. En fikapaus hann vi också med på hemvägen och kunde konstatera att vattenståndet var ovanligt lågt ca 30-35 cm under normalnivå.

Lördagens turledare Hans och Carl Henrik hoppas på en härlig kajaksäsong!