Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Turer 2015-16

Vintern 2015-16

12/2 2016 Hålvetten och Näsnaren. Även idag åkte vi på dessa sjöar men nu åkte vi även på Näsnaren väster om Fagerön. Inatt var det någon minusgrad och isytan var torr och hård och vi hade en mycket fin is att åka på. Isen är till större delen 15-20 cm tjock men uddar och sund har tunnare is efter de senast dagarnas blidväder. Vi rastade på Fagerön.  Även idag hade vi motvind hem över Hålvetten. Vi åkte 35 km.

11/2 2016 Hålvetten och Näsnaren. Idag åkte vi från Hålvettens NV ände och åkte hela sjön mot SO. Vid Hjulbo gick vi över till Näsnaren och åkte medurs runt hela sjön och alla vikar öster om Fagerön. På morgonen låg ett tunt snölager på isen som inte var hindrande utan även idag åkte vi på hård bra is och mitt på dagen hade snön smält till en grå isyta. Vädret var mulet, nogon plusgrad. Vi återvände över Hålvetten i en ökande motvind. Idag var problemet att komma ut på isen något större än i förrgår. Vi åkte 28 km.

9/2 2016 Hönstorpasjön, Storsjön, Hålvetten. En spanartur för att se vad som hänt på isarna efter denna tidiga vår. Snön hade smält och vi åkte mestadels på hård kärnis. Det fanns partier med ej genomstöpt snöis som var något mjuk på ytan men som inte var till besvär. Problemet var inte åkningen utan att komma ut på isen då den bitvis var landlös. Vädret var svaga vindar och ca. 2 plusgrader och ibland bröt solen igenom. Vi åkta ca. 3 mil.

2/1 2016 Kolsnaren Idag var vi 6 åkare som åkte på samma område som dagen innan men i ett helt annat väder. När vi kom ut på isen började ett lätt snöfall som ökade och ganska snart var isen snötäckt. Vi åkte ca. 12 km i en frisk SO vind som var behaglig att åka i medvind.

1/1 2016 Kolsnaren 4 isspanare var ute och letade is. Stora delar av Kolsnaren är öppen men vi åkte 16 km på mestadels blank lättåkt kärnis i den SÖ delan av sjön utanför Ålsätters fritidsområde.

16/12 Myrgryten och Nedre Malmen. Vi var 8 åkare som först åkte på Myrgryten på mycket fin kärnis (6-7 cm). Vi åkte ett flertal varv och det blev drygt en mil. Vi förflyttade oss sedan till Nedre Malmen där isen var tunnare men vi åkte hela sjöns norra och NO del och här var isen mycket fin och 5-6 cm tjock. Även här åkte vi drygt en mil. På denna sjös SV del fanns partier med tunnare is.

15/12 Flundern. Vi var 7 åkare som åkte 12 varv på Flundern. Isen var lättåkt och 5,5-7 cm tjock.

28/11 Upptaktsmöte på Backavallen

23/11 Flundern. Skridskotur på Flundern