Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajak

Fler och fler upptäcker vilka fantastiska upplevelser en kajaktur kan erbjuda – särskilt i gott och tryggt sällskap! Våra kajakledare har genomgått en kajakledarutbildning, med bland annat momenten ledarskap, säkerhet med räddningsövningar, navigering, meteorologi och turplanering. Tillsammans med flera års paddlingserfarenhet gör det att ledarna kan anpassa turerna utifrån de förhållanden som råder. Därför kan du paddla lugnt och helt inrikta dig på paddel- och naturupplevelsen!

Work in progress

 

För tillfället har vi ingen kajaksektion, bara någon enstaka tur per säsong. Är du intresserad av att bli vår nästa kajakledare, hör av dig till oss!

Lokalavdelningen har tre kajaker som kan hyras av endast ledare i Järfälla LA eller i kajakaktivitet.

Det finns många turer i närområdet som arrangeras av andra lokalavdelningar.

Längst ned i texten finns en beskrivning hur du hittar till dem.

TURERNAS NIVÅER

Vi graderar våra turer för att deltagarna ska få en uppfattning om vad som väntar. Men också en tur som beskrivs som lätt kan bli krävande med till exempel ogynnsamt väder. Våra turer för nybörjare brukar vi alltid genomföra i områden som är trygga även vid besvärligt väder. Tala gärna med en ledare om du är osäker på vilken tur du kan följa med på.

Inga förkunskaper

Nybörjare. Du behöver inte ha paddlat förut eller ha någon tidigare friluftsvana.

Lätt

Ovana paddlare.Du har varit med på prova-på-turer eller motsvarande. Du känner dig trygg i och kan manövrera kajaken. Ingen tidigare friluftsvana.

Medel

Du har varit ute på flera heldagsturer där du paddlat 2-3 timmar i sträck. Du har genomfört kamraträddning. Du har paddlat i vågor och dåligt väder och behärskar det. Du har gjort kortare tältutflykter.

Krävande

Säker paddlare. Du har varit ute på flera flerdagsturer eller minst en veckortur där du paddlat 2-3 timmar i sträck såväl före som efter lunch. Du har paddlat i dåligt väder och brytande vågor och behärskar det. Du behärskar kamraträddning. Du har veckotältat eller gjort flera kortare tältutflykter.

Mycket krävande

Avancerad paddlare

Hur du hittar till kajakpaddlingar

Här nedan eller på Friluftsfrämjandets startsida (friluftsframjandet.se) under HITTA ÄVENTYR visas ett urval av våra äventyr. Du kan göra en specifik sökning genom att välja ”Typ av äventyr” i rutan under HITTA ÄVENTYR, välj ”Vatten & paddling”. Om du vill söka efter äventyr i Stockholm med omnejd, väljer du ”Stockholms län” i rutan Plats.

Kajak äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning