Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt april 2021

2021-05-17

Hej Medlem i Järfälla lokalavdelning Friluftsfrämjandet!

Aprilvädret gör oss inte besvikna; det är precis som det ska vara och växlar ivrigt mellan varma solskensdagar, snöstorm och allt däremellan. Vitsippsbackarna lyser och fåglarna kvittrar ikapp; plågas man inte av pollenallergier, är det svårt att klaga.

I skog och mark sjuder det nu också av andra aktiviteter. Våra Knopp-, Knytte-, Mulle-, Strövar- och Frilufsargrupper har bland annat varit ute och vandrat runt Översjön och i Hansta, cyklat runt Säbysjön, bestigit Bruketbacken, övat på kartor, knopar och att tälja! Matsäck och lekar hör förstås också till!

Inte bara barnen njuter av våren. Vi vill särskilt tipsa om de många dagvandringar vi numer kan erbjuda i närområdet, tack vare flera nyutbildade ledare. Gå in på vår hemsida om du vill se vad som är på gång!

Vill ni ut på egna äventyr, kan vi tipsa om Brukets Bikepark och Cykelbana för mountainbike för den äventyrliga med rätt cykel. Är du kanske till och med sugen på att bli ledare för mountainbike? Titta på den här inspirationsfilmen och kontakta föreningen!

Ett annat tips är kommunens alldeles nyinvigda utelekplatser; en i Sandvik, Viksjö och en i Slammertorp, Kallhäll: Järfällas nya utflyktlekplatser!

Slutligen vill vi berätta om årets storsatsning, projektet Luften är fri som leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. Månadens tema är Hela Sveriges friluftsdag och lobbar för att skolor och arbetsplatser erbjuder sina elever eller anställda en dag i naturen.

Och tänk på: Var rädd om vår natur! Följ vår unika allemansrätt, lämna inget efter dig, följ stigarna på fjället, låt mossan ligga och håll avstånd till djurens ungar. Elda med stor försiktighet och bara där väder och plats tillåter.

För föreningens aktiviteter: https://www.friluftsframjandet.se/jarfalla

Föreningen på Facebook: https://www.facebook.com/friluftsframjandetjarfalla