Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ny som vandringsledare

Jag är ny vandringsledare och fick iklä mig den blå jackan på min första vandring på valborg 30 april.

Jag var helt på det klara med vilken som skulle bli min första vandringsrutt: Tornbergsslingan från naturreservat Paradiset. En lagom lång vandring med ett spännande mål: Utsiktstornet där man kan se hela Södertörn och mer ändå. Jag skrev en inbjudan med max 15 deltagare så här första gången.
Det var enkelt att skapa ett äventyr och lika enkelt att redigera det efter publicering. Vi samlades vid 10 på förmiddagen vid Paradiset. Vi blev 13 st (av 15, två avhopp). Jag kände några men det var många nya från olika håll i Sthlm: Solna, Haninge, Rönninge osv. Otroligt trevliga deltagare som var på samma nivå verkade det som.
 
Vi gick Tornbergsslingan till tornet (sån tur att vädret var så bra) och hade lunchrast där. Vi letade också upp själva Tornberget med Lantmäteriets markering Stockholms högsta punkt. Sen tog vi Sameslingan tillbaka för att få lite sjöutsikter. Ca 14000 steg, nästan 9 km idag.
Jag fick beröm som ledare av deltagarna (avslappnad, lugn, bra tempo), att jag passar som det och flera vill boka sig på min nästa vandring. Mina mentorer var nöjda. Jag hade Monica som hjälpledare och även Marie-Louise som är ny ledare följde med som deltagare liksom Ove. Då kände jag mig väldigt trygg på alla sätt.
 
Vandringen blev fin och trevlig som jag hade hoppats. Hjälpledaren hade en feedback att lunchrasten kunde varit kortare, så det tar jag till mig. Jag själv hade en underbar dag. Det var roligt att leda en grupp i skogen så det ska jag snart göra om. Det är jättekul att vara en i gänget hos FF Huddinge! 
 
Hälsningar Arja Lundgren, vandringsledare